Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Sosyal Etkinliklere Bahar Şenlikleri İle Devam Ediyor

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 30            18.05.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde bahar şenlikleri hazırlıkları heyecan içinde sürdürülüyor. Bahar aylarının verdiği coşkunun zirvede yaşanacağı 27-28 Mayıs günleri için yapılan hazırlıklar ile ilgili konularda, üniversitenin web sayfasında duyurular yapılıyor.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, akademik çalışmalarına devam ederken, üniversiteli gençlerin sosyal, kültürel, bedensel ve düşünsel alanlarda gelişmelerine yönelik tüm ders dışı sosyal faaliyetlerini de destekliyor ve kampüs yaşamı içinde her zaman bunlara da yer veriliyor. Belirlenen bu çerçeve doğrultusunda 2 gün sürecek bahar şenliklerinde profesyonel sanatçılar tarafından verilecek konserlere, konferanslara, profesyonel ve amatör grup performanslarına, çeşitli yarışmalara, sanatsal-sportif gösterilere ve daha pek çok etkinliğe yer verilecek. Mezuniyet Törenimiz sadece Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencilerine değil, tüm öğrencilere ve Karaman halkına da açık olması; üniversite ile bölge halkının da tanışmasını, kaynaşmasını sağlayacak bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Final sınavları öncesi dönemde öğrencilere eğlenceli bir sosyal ortam oluşturulması, öğrenciler tarafından da beğeni ile karşılanıyor.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kampüsü’nde 27-28 Mayıs Çarşamba-Perşembe günleri yapılacak olan Bahar Şenliği, üniversitelilere 2 gün süren doyumsuz bir müzik şöleni ve eğlence yaşatacak.
Ünlü şarkıcılar, gruplar ve DJ’lerin sahne alacağı, saat 10.00’da başlayıp gece 24.00’e kadar sürecek olan şenlikte, eğlenceli oyunlar, sinema gösterileri, ödüllü yarışmalar, kolbastı ekibi gösterisi, sanatsal ve sportif gösteriler, bireysel performanslar yanında öğrencilerin ve firmaların satış standları ile farklı bir ortam oluşturacak.
Stand sokağında bir platformda farklı müzik zevklerine hitap edecek bir sahne yer alacak. Gıda, sağlık, tanıtım, satış içerikli standların bulunduğu alanda, öğrenciler hem eğlenecek, hem de derslerin bitip sınavların başlayacağı zaman dilimi içerisinde eğlenerek farklı bir sosyal ortam içinde olabilme şansı elde edebilecekler.
Üniversite personeli ve üniversiteli öğrenciler arasında yaklaşık 2 ay önce başlatılan voleybol, salon futbolu, plaj voleybolu, satranç etkinliklerinin finalleri de bahar şenliği kapsamında yapılarak heyecan doruğa çıkacak.
Öğrenci standlarında hediyelik eşya, fotoğraf, resim, giyim, oyuncak, kozmetik, aksesuar, kitap vb. ürünler ile meyve, şekerleme ve şenlik komitesinin sponsorluk anlaşmaları dahilinde soğuk içecek satışına da izin verilecek.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrenci ve mezunlarının yanı sıra, dışarıdan katılımcılara da açık olan Bahar Şenliği, geçtiğimiz yıl çok sayıda kişiye ev sahipliği yaptı. Bu yıl da yoğun katılımın beklendiği bahar şenliklerine stand başvuruları 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Stand başvuruları ile ilgili bilgilere www.kmu.edu.tr web adresinden ulaşılabilecek.
Bahar Şenliği Programı:
27.05.2009 ÇARŞAMBA