PRİŞTİNE ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN KMÜ’YE ZİYARET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Bilimin ve Kültürlerin Birleştiği Üniversite’ etkinliği sona erdi.

Etkinlik kapsamında 17-19 Şubat tarihleri arasında Karaman’a gelen Priştine Üniversitesi Hasan Priştina Beden Eğitimi ve Spor Fakültesi heyeti bilimsel ve kültürel temaslarda bulundu.

Fakülte Dekanı Assoc. Prof. Dr. Musa Selimi, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasim Rushiti, Assist. Prof. Dr. Florian Miftari, Assit. Prof. Dr. Bahri Gjinovci ve Sekreter Dr. Gani İbrahimi’den oluşan heyet üç gün boyunca KMÜ’nün fiziksel ve akademik altyapısı ile ilgili bilgi edinirken Karaman’ın tarihi ve kültürel mekânlarına da ziyaretlerde bulundular.

Program kapsamında düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya gelen Priştine Üniversitesi heyetinden Fakülte Dekanı Assoc. Prof. Dr. Musa Selimi ve Assist. Prof.Dr. Florian Miftari öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

“Bu tip etkileşimlerin her iki üniversite için de faydalı olacağına inanıyorum”

Konferansta ilk olarak söz alan Fakülte Dekanı Assoc. Prof. Dr. Musa Selimi ülkemizde yükseköğretim alanında spora yapılan yatırımları değerlendirerek yeni nesil öğrencilerin daha mutlu ve daha geniş perspektife sahip bir şekilde yetiştiğini belirtti. Selimi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avrupa kredi transfer sistemi ve Bologna şartları gereğince Avrupa’da ve Türkiye’de çeşitli anlaşmalar ve işbirlikleri yapılmakta. Bu işbirlikleri çerçevesinde proje ve stratejik verimlilikleri ön planda tutma gayreti içerisindeyiz. Fakültemizde düşünce, değer ve fikir çeşitliliğini teşvik etmeye çalışıyoruz. KMÜ ile de karşılıklı anlaşmalar yaparak gerek akademik personel gerekse öğrenci değişimleri yapmayı planlıyoruz. Bu tip etkileşimlerin her iki üniversite için de faydalı olacağına inanıyorum.”

“Profesyonelleştikçe kendinizi bulmaya başlayacaksınız”

Konferansta söz alan Assist. Prof. Dr. Florian Miftari ise 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Spor Kulübünün oyuncusu olduğunu hatırlatarak Türk kültürünü yakından tanıdığını söyledi. Öğrencilere spor yapmanın öneminden bahsederek tecrübelerini paylaşan Miftari konuşmasına şöyle devam etti: “Sizin bizden öğrenecekleriniz var, bizim de sizden öğreneceklerimiz. Birbirimizle iletişim kurarak ve bu tip buluşmalar gerçekleştirerek birbirimize katkı sağlayabiliriz. Ben kariyerime ilk olarak futbolla başladım daha sonra basketbol ile devam ettim. Hangi alanda yeteneğiniz varsa kendinizi o alanda geliştirmeye devam edin. Yeteneğinizin yanında sürekli çalışmaya gayret gösterirseniz o zaman üst düzey sporcu olabilirsiniz. Bizim şartlarımız çok kötüydü fakat sizlerin imkânları daha iyi durumda. Profesyonel oldukça kendinizi bulmaya ve daha iyi seviyelere çıkmaya başlayacaksınız.”

Plaket takdimleri ile sona eren konferansın ardından Karaman ve KMÜ ziyaretlerini tamamlayan Priştine Üniversite heyeti kendilerine gösterilen misafirperverlikten ötürü KMÜ ailesine ve kendilerini üniversiteye davet eden KMÜ BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin'e teşekkür ederek ülkelerine döndüler.