UYSAL VE HASAN KALAN SAĞLIK HİZMETLERİ MYO’DA YENİ PROGRAMLAR AÇILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni kurulan Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun akademik gelişimi başladı.

Binasının yapımına 2018 yılında başlanan ve resmi kuruluşu 2020 yılı ocak ayında gerçekleşen Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda akademik yapılanma süreci hız kazandı.

Üniversite Senatosunun teklifi ve Yükseköğretim Genel Kurulunun 04.03.2020 tarihli toplantısında alınan karar gereği Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde yedi program açılması uygun görüldü. Buna göre meslek yüksekokulunda öncelikli olarak Acil Durum ve Afet Yönetimi, Fizyoterapi, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon, Eczane Hizmetleri, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakımı ve Evde Hasta Bakımı Programlarının açılması kararlaştırıldı. Yükseköğretim Genel Kurulunun bu kararının ardından üniversitede ilgili programlara akademisyen alım süreci başlatılacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 16 Ocak 2020 tarihinde kurulan Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun önemli bir eğitim yatırımı olduğunun altını çizerek "Resmi prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte meslek yüksekokulumuz hızlı bir akademik gelişim sürecine girmiştir. Gerekli aşamaları ivedilikle tamamlayıp meslek yüksekokulumuzu en kısa sürede öğrencilerle buluşturmayı hedefliyoruz. Yeni açılan ve sağlık sektörüne donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan programlarımızın şimdiden ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; meslek yüksekokulumuzun kurulmasına destek veren başta Ermenekli Hayırsever İş İnsanı Hasan Kalan Beyefendi olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum." dedi.