KMÜ KKMYO ÖĞRENCİLERİNDEN ORGAN BAĞIŞINA BÜYÜK İLGİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gönül Köprüsü Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Beyin Ölümü ve Organ Bağışı’ konulu konferans düzenlendi.

KMÜ Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda düzenlenen konferansa üniversite personeli, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Demirel, organ bağışının pek çok hasta için umut olacağını belirterek böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Karaman Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Engin Haftacı sunumunu yapmak üzere sahneye geldi.

“Organ bağışına karşı mesafeli olunmasının temel sebebi bilinçsizlik”

Beyin ölümü ile komanın farklı olduğunu ve beyin ölümünde hastanın tıbben ölmüş olduğunu belirten Dr. Haftacı, “Organ bağışına karşı mesafeli olunmasının temel sebebi insanların bilinçsiz olması. Organ bağışçısı olmak bağışı gerçekleştirmek için yeterli değil. Bağış kararını verdikten sonra aile üyelerini mutlaka bilgilendirmelisiniz. Bu tarz düzenlenen etkinlikler yanlış bilgileri düzeltmek için önemli bir fırsat oluyor. Katılan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferans katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından plaket takdimi ile sona erdi. Konferans sonrasında kurulan stantta organ bağışı yapmak isteyen öğrencilerin kayıtları Karaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Sultan Günaştı tarafından alındı.

Koordinatör Günaştı, “Çok kısa bir sürede 55 bağış kaydı almak bizi çok mutlu etti. İlgi ve desteklerinden dolayı öğrencilere ve Gönül Köprüsü Topluluğuna teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.