EMEKÇİ KADINLAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından ‘8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ konulu söyleşi düzenlendi.

KMÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Açıkalın Rashem ile girişimci kadınlar Ayşe Altıner ve Emel Büyükgüroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı program, Topluluk adına Melek Önel’in açılış konuşması ile başladı.

“Kadınlar hayatın her alanında birbirlerine destek olmalılar”

Açılış konuşmasının ardından ilk olarak söz alan Ayşe Altıner, “Köyde büyüdüm ve imkânlarımız el vermediği için okuyamadım. Daha sonra 12 yıl boyunca fabrikada çalıştım. Şuan işlettiğim bir çay ocağım var. Çalışıp kendi ayakların üzerinde durmak çok güzel bir şeymiş. Her biriniz okulu bitirdikten sonra iş hayatına atılıp çalışmalısınız. Kadınlar birbirlerine sırt çevirmemeli, hayatın her alanında birbirlerine destek olmalılar.” şeklinde konuştu.

“Kadınlar çok güçlüler ve başaramayacakları hiçbir şey yoktur”

Emel Büyükgüroğlu ise “40 yaşında ortaokuldan mezun oldum. Okutmam gereken bir kızım olduğu için beş yıldır Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda çalışıyorum. Keşke daha önce iş hayatına başlasaydım. Siz de mutlaka çalışın. Daha önce her şeyi eşimle yapıyordum; eşimden ayrıldım ve şuan her şeyi kendim yapıyorum. Kadınlar çok güçlüler ve başaramayacakları hiçbir şey yoktur.” dedi.

Prof. Dr. Oya Açıkalın Rashem ise kendi hayat tecrübelerinden söz ederek “Toplum içerisinde gözlemlediğim birçok olay benim akademisyen olmamda büyük bir rol oynadı.” açıklamasında bulundu ve kadın emeğinin önemine dikkat çekti.

Dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşi, Melek Önel’in yaptığı teşekkür konuşması ile sona erdi.