REKTÖR AKGÜL’DEN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Manevi Kültür Mirası Listesine dahil edilen ve Orta Asya'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan Nevruz, baharın gelişi anlamına geldiği gibi, eski Türklerde ve pekçok uygarlıkta yeni yılın da ilk günüdür.

Yeni yılın ve yeni bir döngünün başlangıcını simgeleyen Nevruz, baharla ve doğanın uyanışıyla ilişkilendirilerek aslında doğanın ve evrensel yasaların insanlara her yıl yeni bir başlangıç ve yeni bir diriliş imkanı sunmasını anlatır. Toplumun tüm fertleri tarafından bir bayram olarak kutlanan bu gün, aynı zamanda zayıfların desteklenmesini, düşkünlerin ayağa kalkmasını, hastaların iyileşmesini, bolluk bereketin artmasını, mutlu ve sağlıklı günlerin gelmesini simgeler.

Yüzyıllardan beri coşkuyla ve inançla kutlanan 21 Mart'ın, insanlık olarak zorlu süreçlerden geçtiğimiz bugünlerde aramızda ortak bir hissiyat, mutlu günlere ilişkin ortak bir inanç ve içine düştüğümüz sıkıntılara dair empati ve sağduyu geliştirmesini temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle, başta üniversitemiz personeli ve Karamanlı hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm insanlığın Nevruz Bayramı'nı kutluyor; 21 Mart ile birlikte dünyanın yeni bir başlangıçla, acılardan ve korkulardan uzak, birbirinin yaşamına saygılı, barış ve huzur içinde sağlıklı günlere kavuşmasını diliyorum.”