REKTÖR AKGÜL, KOVİD-19 ANALİZ SÜRECİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) bünyesinde bulunan Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Araştırma Laboratuvarını yerinde inceledi.

Üniversite ile Karaman İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Karaman'ın Kovid-19 testleri, 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren üniversitenin Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Araştırma Laboratuvarında yapılıyordu. Rektör Akgül, Laboratuvar Sorumlusu ve Temel Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Aziz Dilek ve ekibinden sürece ilişkin bilgi alarak kendilerine herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Sürecin sorunsuz ve hiçbir gecikmeye sebep olmadan ilerlediğini müşahade ettiklerini belirten Rektör Akgül, Doç. Dr. Dilek ve ekibini tebrik ederek üniversite olarak ekibin her zaman arkasında olduklarını ve kendilerine her konuda destek vereceklerini ifade etti.

Doç. Dr. Dilek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite yönetiminin kendilerine verdiği destekten dolayı Rektör Akgül'e şükranlarını iletti. Dilek ayrıca Kovid-19 tanı ve teşhisi amacıyla üniversite laboratuvarında yürütülen Polimeraz Zincir Reaksiyonu (Polymerase Chain Reaction - PCR) testleri ile ilgili ayrıntıları Rektör Akgül ile paylaştı.

KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner, KMÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Sadi, Karaman Devlet Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Orhun Öztürk ve hastane teknik personelinin de hazır bulunduğu ziyaret, Rektör Akgül'ün ekibe başarı ve kolaylık dilemesinin ardından sona erdi.