REKTÖR AKGÜL’DEN 12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyadaki tıbbi ve teknolojik gelişmeler sağlık alanında önemli dönüşümler yaratmış, ancak yine de her alanda olduğu gibi bu alanda da insanın bilgisi, tecrübesi, emeği ve hayata dokunuşu asla ikinci plana düşmemiştir. İşte bu noktada sağlık alanının en önemli taşıyıcıları olarak karşımıza çıkan hemşirelik, teknolojiye ve yıllara rağmen hiçbir zaman saygınlığını kaybetmeyen, aksine her geçen gün önemi daha da artan bir meslek kolu olmuştur.

İnsan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsal sayıldığı hemşirelik mesleğinde özveri, sabır ve şefkatin yanı sıra ayrım gözetmeksizin toplumun her kesiminden insana sağlık hizmeti vermek temel amaçtır. Büyük bir fedakarlık gerektiren bu mesleği tüm zorluklarına rağmen özveriyle yerine getiren tüm hemşirelerimiz sağlık hizmetlerinin topluma en iyi şekilde sunulmasında önemli bir denge unsurudur.

Özellikle yaşadığımız bu zorlu süreçte hemşirelerimizle birlikte tüm sağlık çalışanlarımızın nasıl bir fedakarlıkla görev yaptıkları hepimizin malumudur. Ailelerinden, evlerinden uzak, günlerce görevleri başında kalarak hastalarına hizmet eden sağlık çalışanlarının bu emeklerini asla unutamayız. Onların sundukları yüksek katkı sayesinde ülkemiz bu zorlu süreci daha az yara ile kapatma gayretini sürdürmektedir. Bu zorlu görevlerinin ardından tüm sağlık çalışanlarımız yine kutsal görevlerine devam edecekler ve bizler de bu günleri unutmayarak onlara gereken saygı ve sevgiyi göstermeye devam edeceğiz.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak ülkemizin ve tüm dünyanın yaşadığı bu zorlu süreci doğru değerlendirerek kendi payımıza düşen sorumlulukların bilinciyle sağlık alanında bu kutsal görevi yerine getirecek yeni neferler yetiştirmeye ve ülkemizin sağlıkçı ihtiyacına iyi yetişmiş bireyler ile katkı sunmaya yönelik gayretimizi sürdüreceğiz.

Bu vesileyle başta Hemşirelik programında okuyan öğrencilerimiz olmak üzere tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutluyor, bütün sağlık çalışanlarına da özverileri için bir kez daha tebriklerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum."