REKTÖR AKGÜL'DEN YKS'YE GİRECEK ADAYLARA BAŞARI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek adaylara başarılar diledi. Rektör Akgül, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Uzun soluklu bir eğitim-öğretim hayatının ardından gençlerimiz yükseköğrenim aşamasına geçmek ve hayallerindeki mesleğe ulaşmak için önemli bir sınava girecekler. Bu sınav, adayların şimdiye kadar edindikleri bilgi birikimini ölçmeye yardımcı olurken onların muhakeme kabiliyetini, zaman yönetim becerilerini, dikkat ve konsantrasyonlarını da test edebilecek.

Gençlerimiz kendi kabiliyetleri ve ilgileri ölçüsünde kişisel özelliklerini geliştirmeye ve donanımlarını artırmaya çalışırken hiçbir zaman zorluklardan yılmadan, öğrenme azminden vazgeçmeden hedefe doğru yürümelidirler. Gençlerimizin bu yolda tek yapması gereken şey kendine güvenmek ve başaracağına inanarak azmetmektir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, gençlerimizin azimlerini, isteklerini, motivasyonlarını, öğrenme tarzlarını, analiz ve yorumlama şekillerini ortaya çıkarırken onların kendilerini tanımalarına ve yeterliklerini tartmalarına da fırsat sunmuş olacak. Her insanın bir diğerinden farklı olduğu ve hiç kimsenin yeteneğinin başkasıyla mukayese edilemeyeceği gerçeğinden hareketle bu sınavın sadece belli bir eğitim hedefine yönelik bir seçme sistemi olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavının gençlerimizi gönüllerindeki üniversite ve meslekle buluşturması temennisiyle kendilerine sınavlarında üstün başarılar diliyor; sınav sonucunun onlara hayat yolculuklarında güzel kapılar aralamasını temenni ediyorum.

Son olarak öğrencilerimize yıllardır emek vererek hazırlandıkları bu sınavda emeklerinin boşa gitmemesi için dikkat etmeleri gereken bazı hususları hatırlatmak isterim. Öğrenciler sabah oturumu için saat 10.00'dan önce, öğleden sonra başlayacak olan Yabancı Dil Testi için ise en geç saat 15.30'da bina içinde olacak şekilde zamanlarını planlamalılar; aksi halde hiçbir şekilde sınava girmeleri mümkün değildir. Öğrenciler sınav yerlerine zamanında ulaşmak için üniversitemizin en uygun giriş kapılarını kullanmalılar. O yüzden Edebiyat, Eğitim, İslami İlimler, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulunda sınava girecek öğrenciler Doğukışla kapısını; Mühendislik Fakültesi ile Teknik Bilimler ve  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında sınava girecek adaylar ana giriş kapısını; İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi ile BESYO ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sınava girecek adaylar ise Özel İdare tarafındaki eski giriş kapısını kullanmalıdırlar. Kampüs içerisine özel araçların girmesi yasak olup yalnızca engelli adaylara aileleri refakat edebilecek, onlar da adayları binaya bırakır bırakmaz yerleşke dışına çıkacaklardır. Diğer adaylara ulaşım kolaylığı sağlamak için Rektörlüğümüz ve Karaman Belediyesi tarafından ikişer otobüs tahsis edilerek yerleşkesi içerisinde adaylar sınava girecekleri binalara ulaştırılacaktır.

Ayrıca adaylar herhangi bir mağduriyet yaşamamak için tedbiren yanlarında vesikalık fotoğraf bulundurmalıdırlar. Bunun yanı sıra adaylar muhakkak Sınava Giriş Belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinmeli; her bir oturum için kendilerine ayrı bir belge düzenlenmiş olduğunu unutmamalıdır. Sınava Giriş Belgelerinin üzerinde adayların sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafları yer almakta olup adayların sınav merkezini önceden gidip görmeleri kendilerinin yararına olacaktır. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerinin yanı sıra muhakkak yanlarında nüfus cüzdanlarını ya da geçerli kimlik kartlarını bulundurmalıdırlar. Ayrıca adayların nüfus cüzdanlarında soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası yer almalıdır. Sürücü belgesi ise hiçbir şekilde kimlik kartı yerine geçmemektedir. Adaylar, sınava gelirken şeffaf pet şişe içinde su, basit anahtar, basit toka, ulaşım kartı, para, dezenfektan ve kolonya getirebilirler. Ancak adaylar yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, banka kartı, kol saati, takı, aksesuar, güneş gözlüğü gibi eşyalar bulunduramazlar.

Sınav sonucunun öğrenciler ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyor, sınavın güvenle yürütülmesi için gayret gösteren sınav görevlilerine de kolaylıklar diliyorum."