REKTÖR AKGÜL’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlarımız saygı ve sevginin, vefanın, sadakatin ve fedakârlığın simgesi olarak milletimizin benliğine işlemiş özel günlerdir. Kurban Bayramı ise kardeşlik bilincimizi diri tutma ve aramızdaki dayanışmayı pekiştirme vesilesi olarak gördüğümüz, aynı zamanda muhtaç kardeşlerimizin evlerine mutluluk taşıdığımız bir gönül kazanma seferberliğidir.

Dinimizin emrettiği bir ibadet olmasının yanı sıra bizlere imkanlarımız ölçüsünde paylaşmayı, bu paylaşımı yaparken dünyevi duygularımızdan arınmayı ve tam anlamıyla birlik olabilmeyi hatırlatan Kurban Bayramı, hiçbir karşılık beklemeksizin ve insanlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın verebilmeyi öğretir.

Tek başına yaşandığında anlamını yitiren, ancak milletçe manevi bağların pekiştirilerek bir ibadete dönüştüğünde gerçek manasına kavuşan Kurban Bayramı, bu yıl daha anlamlı bir iklimde eda edilecek. Zor günler geçirdiğimiz ve halen etkilerini yakından hissettiğimiz salgın döneminin ardından yaşayacağımız bayram, bizlere hayatın anlamını bir kez daha düşünme fırsatı sunacaktır.

Yaşantımızı büyük ölçüde kısıtlamak zorunda kaldığımız bu dönemde bir arada olabilmenin; mutluğumuzu, heyecanımızı ve üzüntümüzü paylaşabilmenin önemini en iyi şekilde idrak etme fırsatı bulduk. Şimdi yaşanan zorlukları unutmadan, geleceğimizi de tehlikeye atmadan devlet yetkililerinin belirlediği önlemler çerçevesinde bir bayram geçirmek bizlerin en büyük sorumluluğudur. Fevri davranışlardan uzak, en ufak bir sorumsuzluğun bile başta yakınlarımız olmak üzere milletimiz için büyük sağlık sorunlarına yol açacağı gerçeğinden hareketle bayramımızın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini diliyorum.

Kurban Bayramının güzel günlerin müjdecisi olması, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunması, İslam âleminde ve tüm dünyada huzur, güven ve bereketin yaygınlaşmasına vesile olması temennisiyle başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum.”