KMÜ’LÜ BİLİM İNSANLARI ‘DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİ’NE GİRDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), ülkemizdeki üniversitelerarası başarı sıralamalarından sonra uluslararası arenada da adından söz ettirmeye başladı.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve BİLTEM Müdürü Doç. Dr. Faruk Özel ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Osman Ağar, yapmış oldukları bilimsel çalışmalar ile Science Direct PLOS Biology dergisinin yayınladığı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girdi.

7 Milyon Akademisyen Arasından Dünyanın En Etkili 100 Bin Bilim İnsanı Belirlendi

Kendi alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının değerlendirildiği liste, 1996 - 2019 yılları arasında ‘Scopus Özet’ ve ‘Atıf Veri Tabanı’ üzerinden elde edilen bilgilere göre oluşturuldu. Dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanının belirlendiği listede KMÜ’den de iki bilim insanı yer aldı. Doç. Dr. Faruk Özel, 900'e yakın atıf ve h-indeksi 17; Dr. Öğr. Üyesi Osman Ağar da 1.100'ün üzerinde atıf ve h-indeksi 21 ile ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girmeye hak kazandı.

ABD’nin Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde organize edilen ve gerek ABD gerekse Hollanda’nın önde gelen bilim insanlarının oluşturduğu bir kurul tarafından yayınlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesi’ çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınarak hesaplanması ile oluşturuluyor.

KMÜ'lü öğretim elemanlarını, uluslararası başarılarından dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, “Üniversitemiz bünyesinde başarılı bilimsel çalışmalara imza atan her iki akademisyenimizin, yaptıkları bilimsel yayınlarla uluslararası bilim camiasında ciddi oranda atıf almaları hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına gurur verici bir durum. Bağımsız bir ekip tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren her iki bilim insanımızı da kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Listenin tamamına erişmek için https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2 adresini ziyaret edebilirsiniz.