YENİ REKTÖR PROF. DR. AK, GÖREVİ DEVRALDI

Resmi Gazete’nin 06 Şubat 2021 tarihli ve 31387 sayılı nüshasında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Namık Ak, görevine başladı.

Rektörlük Makamında düzenlenen devir teslim töreniyle KMÜ'de 2017 yılından bu yana rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Akgül, görevi Prof. Dr. Namık Ak'a devretti.

Törende Prof. Dr. Namık Ak'a cübbesini giydirerek rektörlük görevini devreden Prof. Dr. Mehmet Akgül, "Görev süremiz boyunca tüm akademik ve idari birimler olarak uyumlu bir takım anlayışıyla güzel bir çalışma yaptık. Bu, Cumhurbaşkanımız tarafından bize verilen bir emanetti. Biz de bu emaneti size devrediyoruz. İnşallah siz de üstüne koyarak milletimiz, memleketimiz için, KMÜ ve Karaman için daha iyi şeyler yapacaksınız. Muvaffakiyetler diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Prof. Dr. Namık Ak ise Prof. Dr. Mehmet Akgül'e hizmetleri nedeniyle teşekkür ederek "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi gerek Mehmet Akgül Hocamın gerekse önceki yönetimlerin katkılarıyla bugün önemli bir yere gelmiştir. Üniversitemizi daha iyi yerlere getirmek için inşallah biz de elbirliğiyle çalışacağız. Burası Yunus Emre'nin memleketi. Onun sözleriyle ifade edersek 'Biz kavga için gelmedik, sevi için geldik.' Bu bir ekip işidir. Taş üstüne taş konarak bina yükselir. Burada 'ben' yok, 'biz' varız. Birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte çalışacağız. Bu bir ülke meselesi ve bir dava meselesidir. Selefim Mehmet Hocamı kucaklıyor, hizmetleri nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır; aramızda ayrılık gayrılık yoktur. Mehmet Hocamın bıraktığı yerden devam edeceğiz." dedi. Programda karşılıklı çiçek takdimlerinin ardından Prof. Dr. Ak tarafından Prof. Dr. Akgül'e plaket verildi.

Tören, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde dört yıllık görev süresi dolan Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün alkışlar eşliğinde üniversiteden uğurlanmasıyla sona erdi. Rektör Ak, Prof. Dr. Akgül'ü aracına kadar uğurlarken Rektör Akgül de "Allahaısmarladık" sözleriyle üniversiteye veda etti.

Törenin ardından Rektör Ak, göreve başlama yazısını imzalayarak Rektörlük görevine başladı.