REKTÖR NAMIK AK, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISINA KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Karaman Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu toplantıya katıldı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın başkanlığında gerçekleştirilen 2021 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısına Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2018-2021 İl Eylem Planı değerlendirilerek atılacak adımlar ve alınacak tedbir ve önlemler konuşuldu.

Rektör Namık Ak, toplantıda Türkiye genelinde yaşanan kadına yönelik şiddet vakaları ve boşanma oranlarına işaret ederek "Şiddetin eğitim, hukuk, adalet ve emniyet boyutunu birlikte değerlendirerek konuyu el birliğiyle çözmeliyiz." dedi. Rektör Namık Ak, konuşmasının devamında Karaman il genelinde sorunlara çözüm üretmek adına Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büroları açılmasını tavsiye ederek "Bu bürolar belki tüm Türkiye'ye model olur ve sorunun çözümü için Karaman olarak örnek bir adım atmış oluruz. Bu sürece üniversite olarak tüm akademik birimlerimizle birlikte her türlü desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini belirtmesinin ardından sona erdi.