KMÜ’DE “ PEYGAMBER EFENDİMİZİ DOĞRU ANLAMAK” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:52           27.03.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ)  Kutlu Doğum Haftası kapsamında “Peygamber Efendimizi Doğru Anlamak” konulu konferans düzenlendi. Kitap Kurdu Topluluğu tarafından organize edilen konferansa araştırmacı-yazar Mahmut Kar ve ilahiyatçı-yazar Abdurrahim Şen konuşmacı olarak katıldı.
Yunus Emre Konferans Salonunda 26 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Mahmut Kar konuşmasında müslümanlar olarak Peygamberimizi tanımak için sadece kutlu doğum haftalarında senede bir gün değil, ömrümüzün her anını O’nun öğretilerini anlamak için geçirmemiz gerektiğini söyledi. Peygamberin öğretilerinden uzaklaşmış toplumu denizde alaboraya kapılacak bir gemiye benzeten Kar “Allah’ın gönderdiği risalet tüm insanlığın kurtuluş reçetesidir. O’nu yalnızca ibadetlerle bütünleşmiş bir peygamber olarak değil, bir kurtarıcı olarak görmeliyiz.” dedi.
Batı dünyasının Peygamberi sosyal hayatta varlığı olmayan, ruhani bir kişilik olarak gösterdiğini belirten Mahmut Kar sözlerine şöyle devam etti: “ Peygamberimiz hayatın her alanında var olan bir insandı. Şefkatli bir baba, iyi bir dost, başarılı bir komutan ve adaletli bir devlet başkanı. Hz. Muhammed’i tüm yönleriyle değerlendirmek en doğru yaklaşım olacaktır.”
Mahmut Kar’ın ardından konuşma yapan ilahiyatçı-yazar Abdurrahim Şen ise, peygamberleri yaratıcı aklın hayata müdahalesi olarak tanımlayarak, İslami düşüncede evrenin ve insanın Allah’a ait birer emanetler olduğunu açıkladı.
Şen, İslam dünyasında gerek kadının saygın bir varlık olarak görülmesinin, gerekse hukukun üstünlüğünün esas alınmasının Batıdan yüzyıllarca önce gerçekleştiğini vurguladı. İslami düşünce yapısındaki üstünlükleri örneklerle açıklayan Abdurrahim Şen “Peygamberimizi devlet başkanı olarak seçen 75 kişi arasında kadınlar da vardı. 19. yüzyılda Avrupa’da bu tür demokratik haklar gündeme gelirken İslam dünyasında bundan çok önceleri demokrasinin işlemesi çok önemlidir.” dedi.
Kur’an-ı Kerim’in günümüzde vitrinlerde süs olarak kullanıldığını, bunun yerine okunup içselleştirilmesi gerektiğini söyleyen Şen “ İslam son din olarak aslında Peygamber aracılığıyla Allah’ın insanlık için yüksek yaşam standartlarını ifade etmektedir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Program sonunda, Kitap Kurdu Topluluğu başkanı Özkan Çakır tarafından Mahmut Kar ve Abdurrahim Şen’e plaket takdim edildi.