ÖĞRENCİLER SORDU PROF. DR. MEHMET KARATAŞ CEVAPLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 57                28.03.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi biyoloji bölümü öğrencileri bölümlerine ilişkin sorunlarını paylaşmak üzere “Öğrenciler Soruyor Prof. Dr. Mehmet Karataş Cevaplıyor” başlıklı tanıtım toplantısı düzenlediler.

Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda 28 Mart Çarşamba günü yapılan toplantıda KMÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda biyoloji bölüm başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Karataş ile üniversitenin biyoloji bölümü öğrencileri arasında keyifli bir sohbete dönüşen bir etkinlik gerçekleştirildi.

Öğrencilerinden böyle bir toplantı isteğinin gelmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mehmet Karataş onlardan gelen soruları esprili bir dilde yanıtlayarak sorunlara çözümler üretti.  Karataş tanıtma toplantısının asıl amacının biyoloji bölümünün gelecekte de var olabilmesi için alınacak tedbirlerin bir an öce hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Bu sorunun çözümüne yönelik şu öneride bulundu:“ Bölümün kapanmaması için her öğrencinin çevresinden, yaşadığı ilden biyoloji bölümünde öğrenim görmek isteyenlere KMÜ’yü önermesi gerekir. Bu yöndeki sloganımız ‘her bir öğrenciden yeni bir öğrenci bekliyoruz’ olacaktır.” Böyle bir çalışmanın Türkiye’de örnek teşkil edecek bir nitelikte olacağını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Mehmet Karataş, tüm Türkiye’de biyoloji bölümlerinin geleceğinin garanti altına alınması için kamu ve özel sektörlerde istihdam alanlarının genişletilmesi yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda Öğrenci Konseyi Başkanı ve aynı zamanda biyoloji bölümü 3. Sınıf öğrencisi Emre Ökkeş Soydemir bölümün daha iyi tanıtılması amacıyla doldurulmuş hayvan müzesinin açılmasına ilişkin öneride bulundu. Biyoloji bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Burcu Yılmaz da son sınıf öğrencilerine staj olanağı sağlanmasını talep ederken, Hülya Karaca da biyoloji bölümü mezunlarının hemşirelik yapabilmesine olanak sağlayan düzenlemeler hakkında bilgi edinmek istediklerini söyledi. Cuma Bozkurt ise laboratuar derslerinde devamlılık zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin isteklerini bildirdi. Öğrencilerin ortak istekleri arasında yabani hayatı yerinde incelemek üzere araziye çıkılması ve bilimsel projelere destek verilmesi dikkati çekti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş sorunlara anında pratik çözümler üretilmesi konusunda telkinlerde bulunarak, isteklere yönelik 2’şer kişiden oluşacak çalışma gruplarının yürütme işlevini üstlenmesinin akılcı olacağını ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Karataş “ Vatanına, milletine, bayrağına ve okuluna hayırlı evlatlar olmanızı isteriz. İyi ki varsınız.” diyerek neşeli bir ortamda geçen söyleşisini sonlandırdı.