PROF. DR. NAMIK AK, REKTÖRLÜKTEKİ KADIN PERSONEL İLE BİR ARAYA GELDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, kadın personelle bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Rektörlük binasında çalışan kadın personelle buluşan Rektör Namık Ak, kendileriyle tek tek tanışarak bir süre sohbet etti.

Üniversitenin çeşitli birimlerinde görev yapan kadın personeller, işyerinde ve toplumsal hayatta kadınların yerine getirdikleri görevlere değinerek Rektör Namık Ak ile 'kadın olmak' üzerine sohbette bulunurken Rektör Ak'a nezaketinden dolayı teşekkürlerini bildirdiler.

Kadın personelin görüş ve önerilerini dinleyen Rektör Namık Ak ise "Kadınlar, bir gün değil, her gün hatırlanması ve el üstünde tutulması gereken nadide varlıklarımızdır. Onlar her şeyden önce 0-6 yaş grubu çocuklarımıza verdikleri eğitimle 'mürşide' yani 'yol gösteren olma' sıfatını yerine getirir ve sağlıklı bir toplumun inşasına öncülük ederler. Gerek kadınlara en yüksek değeri veren bir dinin mensupları olarak gerekse vicdani sorumluluğumuzun tezahürü olarak her zaman kadınlarımızın yanında yer almalıyız. Üniversitemizde görev yapan kadın personelimiz, her zaman çekinmeden kapımızı çalıp sorunlarını ve taleplerini bize iletebilir. Üniversitemize verdikleri emeklerden dolayı  tüm kadın personelimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.