PROF. DR. MEHMET KARATAŞ’TAN ÜNİVERSİTE HAYATI DERSİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 64         05.04.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri Yunus Emre Konferans Salonunda 4 Nisan Çarşamba günü “Üniversite Hayatı Dersi” kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş ile bir araya geldiler.

Üniversitenin Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Tarih bölümlerinin 1. sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen ders Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın esprili konuşmalarıyla keyifli bir sohbete dönüştü.Prof. Dr. Mehmet Karataş Üniversite Hayatı Dersinin öğrenci ile üniversiteyi kaynaştırmak amacıyla planlandığını söyleyerek, Karaman’a ve üniversiteye yeni gelen öğrencilerin uyum sağlama süreçlerine katkıda bulunmak için bu dersin uygulandığını belirtti. Karataş derse başlamadan önce, Üniversite Hayatı Dersinin gerçek hayatın içinden bir ders olduğunu anlatarak, bu derste sadece kendisinin konuşmayacağını, karşılıklı soru cevaplardan meydana gelecek interaktif bir ortamı hep birlikte sağlayacaklarını vurguladı.

Karataş öğrencilere “Neden KMÜ’yü ve neden öğrenim gördüğünüz bölümü seçtiniz?” diye sorarak söyleşinin çerçevesini çizdi. Öğrenciler, KMÜ’de tercih ettikleri bölümlerin puanlarının uygun olması ve coğrafi anlamda kendi illerine yakın bir üniversiteyi istemeleri noktasında ortak bir görüş belirlediler.

Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Özge Tayar, Karaman’a gelmeden önce ön yargıları olduğunu ifade ederek, üniversiteye başladıktan sonra bu fikrinin değiştiğini söyledi. Öğrencilerden Neslihan Bayraklı ise Karaman’a alışma sürecinde zorluklar yaşadığını ifade etti. Rıza Akyıldız da Karaman ile diğer iller arasındaki ulaşım sorununa değinerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Karamanlı olan Duygu Sinci “Ne görmek istiyorsak onu görüyoruz. Yeni bir üniversite olmanın en büyük avantajı hocalarla kurduğumuz birebir iletişimdir. Okulumuzda tek tek ilgi görüyoruz.” şeklinde konuşarak arkadaşlarına bardağın dolu tarafına bakmalarını önerdi.

Öğrencilerin Edebiyat Fakültesinin fiziki anlamda eksikliklerini ve konferans salonu ihtiyaçlarını dile getirmesi üzerine Prof. Dr. Mehmet Karataş “Konferans salonlarından oluşan yeni bir binaya kavuşmanız için önümüzdeki yıl ihale sürecini Rektörlüğümüz başlatacak.” dedi. Karataş üniversitede fiziki ve alt yapı olarak birtakım eksiklikler bulunabileceğini ancak üniversitede görev alan akademik ve idari personel ile öğrencilerin kalitesiyle KMÜ’de bir ayrıcalık yaratıldığını söyledi.

İnsanın yetişmesinde hem genetik hem de çevresel faktörlerin etkili olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Karataş “Bulunduğumuz ortamda bizi mutsuz eden etkenlerin başında bu iki unsur gelmektedir. Hepiniz sabırlı olursanız, KMÜ’deki ortamdan en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.”diye konuştu. Üniversitenin öğrencisiyle kaynaşmasının başarıda en önemli anahtar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Karataş Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Bu dünya kimseye kalmaz” dörtlüğünü öğrencilere okuyarak neşeli bir ortamda geçen söyleşiyi sonlandırdı.