REKTÖR NAMIK AK’TAN 12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde ve dünyada yaşanan Kovid-19 salgınının ikinci yılında insan hayatının önemini ve sağlık sistemlerinin işleyişini sorgulama fırsatı bulduğumuz bir süreci yaşamaya devam ediyoruz. Tüm insanlık olarak vermiş olduğumuz bu sınav, sağlık kurumlarında insan etmeninin önemini bizlere bir kez daha göstermiş oldu.

Toplumun sağlığı için ve insanlık yararına kendi sağlığını ve gereksinimlerini ikinci plana atan hemşirelerimiz, büyük bir emek, özveri ve çabayla salgının başından bu yana, diğer sağlık çalışanlarımızla birlikte en ön saflarda mücadele etmiştir. Salgın sürecinde tüm sağlık çalışanlarımızın yüksek risk altında vermiş olduğu bu mücadele tarihteki yerini şimdiden almıştır.

Güçlü ve serinkanlı bir kişilik, yüksek hassasiyet ve iletişim becerisi, gözlem ve müdahale kabiliyeti ile hemşirelerimiz, hasta ile doktor arasında köprü görevini üstlenen, her türlü zorlu koşulda insan sağlığı için kutsal görevlerine devam eden, insan hayatının emanet edildiği önemli bir mesleğin mensubudurlar ve büyük bir takdir ve sevgiyi hak etmektedirler.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak Hemşirelik programımızda yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi güçlü Türkiye’nin güçlü sağlık ordusunun birer neferi olarak görmek, onları mesleğin gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle sahaya donanımlı bir şekilde sürmek en büyük önceliğimizdir. Nitekim günümüzde tüm teknolojik gelişmelere rağmen hiçbir zaman saygınlığını kaybetmeyen hemşirelik, önemi daha iyi anlaşılan ve sorumluluğu bilinenden daha fazla olan önemli mesleklerimizdendir.

Bu vesileyle, başta Hemşirelik programındaki öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız olmak üzere tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutluyor; tüm sağlık çalışanlarına özverili çalışmaları nedeniyle şahsım ve üniversitem adına tebrik ve şükranlarımı sunuyorum."