REKTÖR NAMIK AK, BAYRAMDA GÖREVİ BAŞINDA OLAN PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Kurban Bayramı dolayısıyla Karaman Valiliği tarafından düzenlenen bir dizi programa katıldı.

Arife günü Şehitlik ziyaretiyle başlayan programda şehitler için dualar okunarak şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. Program, Polisevinde düzenlenen bayramlaşma töreniyle devam etti. Törene Vali Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Av. İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Rektör Prof. Dr. Namık Ak, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Emniyet Müdür Vekili Şerafettin Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kurban Bayramı Programı, ziyaretlerle devam etti. İl protokolü, öncelikle Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek hastane personelinin bayramlarını tebrik etti ve kendilerine görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi. Hastalara geçmiş olsun temennilerini ileten protokol üyeleri, hasta yakınları ile de bir süre sohbet etti.

Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezini de ziyaret eden protokol üyeleri, görevlerini başarıyla yürüten kurum çalışanlarının bayramlarını kutlayarak kendilerinden faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Bayramlaşma programı, karakol ve trafik uygulama noktalarının ziyaret edilmesiyle sürdü.

Rektör Namık Ak, bayramlaşma programının ardından yaptığı açıklamada bayramların birleştirici özelliğine dikkat çekerek “Bayramlar, milletçe aramızdaki bağları güçlendiren, bize birbirimizi sevgiyle ve nezaketle hatırlatan önemli günlerdir. Özellikle bu ülke için gece gündüz demeden çalışan başta güvenlik güçlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere bayramda görevi başında olan tüm kamu görevlilerimize şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyor; canlarını vatan için feda ederek milletçe bu günlere erişmemizi sağlayan şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.” dedi.