REKTÖR NAMIK AK, AKİT TV'DE KMÜ VE KARAMAN'I ANLATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Akit TV'de yayınlanan ‘Eğitim Atlası’ programına katılarak KMÜ ve Karaman hakkında izleyenlere bilgi verdi.

Sunuculuğunu İsmail Öz’ün yaptığı programda konuşan Rektör Namık Ak, sözlerine Karaman’ın tarihî değerlerinden bahsederek başladı. Karaman’ın Yunus Emre’nin vatanı olduğunu belirten Rektör Namık Ak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Yunus Emre’yi tanıtıcı, onun değerlerini ve maneviyatını anlatan birçok yayın yaptık. Bunun dışında Yunus Emre'mizin gezmiş olduğu vilayetleri de kapsayan geniş kapsamlı bir bilgi şöleni yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“Üniversitemiz Karaman’ın mevcut potansiyeline destek vermeye devam edecek”

Karaman’ın maddi ve manevi anlamda gözde bir şehir olduğunu söyleyen Rektör Namık Ak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karaman, elma fidanı yetiştiriciliğinde birinci, meyve üretiminde ise ikinci sırada yer alıyor. Aynı zamanda soğuk hava depoculuğunda yalnızca Karaman’ın değil, çevre illerin de ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte. Günümüzde üniversiteler artık sanayiye cevap verecek özelliklerle donatılarak kendilerini geliştiriyorlar. Bir anlamda üniversitelerimiz sanayi, ticaret ve tarımın önünde lokomotif konumunda yer alıyor. Biz de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak Karaman sanayisine altyapımızla her türlü desteği sağlayacağız.”

“1200’e yakın personelimizle büyük bir aileyiz”

Üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgiler aktaran Rektör Namık Ak, şunları söyledi: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 27 Mayıs 2007’de kurulmuştur. Bizden önceki yönetimlerimizin de gayreti ile bu seviyelere gelen üniversitemiz şu an 11 fakülte, 6 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokul ile hizmet veriyor. 18 bin civarında olan öğrenci sayımızın yanı sıra 45 profesör, 70 doçent, 231 doktor öğretim üyesi, 176 öğretim görevlisi, 245 araştırma görevlimiz ile toplamda 1200’e yakın akademik ve idari personelimizle büyük bir aileyiz.”

“Yeni açılacak akademik birimlerle yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz”

2021-2022 döneminde 5 bin civarında öğrencinin KMÜ’ye geleceğini belirten Rektör Namık Ak, üniversitenin özellikle tematik üniversite alanında ‘elmadan elmasa’ teması ile YÖK’e başvuru yaptığını ifade ederek KMÜ’nün tarım, gıda ve enerji alanlarında tematik üniversite olma yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Rektör Namık Ak ayrıca KMÜ’nün sağlık alanında yaptığı atılımlardan da bahsederek, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan salgın sebebiyle her birimiz zor bir dönem yaşıyoruz. Sağlığın, sağlık kuruluşlarının ve sağlık çalışanlarının ne kadar önemli sorumluluklar üstlendiğini bu vesileyle bir kez daha görmüş olduk. Bu alandaki yatırımlarımızla Karaman’a hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Rektör Namık Ak, konuşmasının son bölümünde ise üniversitenin akademik hedeflerinden bahsederek, “Üniversitemiz ihtiyaç duyulan alanlarda açılacak yeni akademik birimlerle yoluna emin adımlarla devam devam edecek.” şeklinde konuştu.