KMÜ’DE GÜVENLİK PERSONELİNE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) güvenlik personeline yönelik ‘Bilgilendirme ve Bilinçlendirme’ temalı hizmet içi eğitim düzenlendi.

KMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Horozoğlu ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından güvenlik personelinin hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla verilen eğitimler altı gün devam etti.

Eğitimlerin ilk aşaması üniversitede görevli 60’ın üzerinde güvenlik görevlisinin katılımıyla teori ve uygulama olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirildi. İlk olarak teorik dersleri alan güvenlik personeli daha sonra uygulamalı eğitime tabi tutuldu.

Teorik derslerde ‘Temel Koruma Prensipleri, Koruma ve Güvenlik Personeli, Protokol Davranış Kuralları, Olay Müdahale ve Güvenliği Sağlarken Dikkat Edilmesi Geren Unsurlar’ konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitimlerde ise ‘Yakın Savunma Teknikleri, Etkinlik ve Organizasyon Güvenliği, Rutin Görev Esnasında Güvenlik Uygulamaları’ gibi dersler verildi.

"Saldırı durumlarında temel öncelik kendini savunmaktır"

Öğr. Gör. Horozoğlu, eğitimlerin temel amacının rakibi en kısa sürede etkisiz hale getirip kişisel güvenliği sağlamak olduğunu belirtti. Bu amaçla eğitimlerde yakın koruma teknikleri ve yakın savunma hareketleri ile ilgili çeşitli teknik hareketlerin öğretildiğini belirten Horozoğlu, güvenlik görevlilerinin günlük hayatta karşılaşabilecekleri saldırılarda kural, süre ve sıklet gibi konularda sıkıntı yaşamamaları için temel önceliğin kendini savunmak olduğunu hatırlattı. Öğr. Gör. Horozoğlu ayrıca uygulama aşamasında oluşturdukları senaryolarda kişisel yakın savunmaya (self-defence) yönelik gerçekçi ve basit hamlelere yer verdiklerini dile getirdi.

Eğitimin son aşamasında ise üniversitede ve öğrenci yurtlarında görev yapan tüm özel güvenlik personeline yönelik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından iki gün boyunca sunumlar yapıldı. Özel Güvenlik Hukuku ve Genel Kollukla İlişkiler konuları Polis Memuru Hüsnü Çarman, Etkili İletişim konusu Psikolog Tansu Altın, Toplumsal Olaylara Müdahale Esasları ve Kitle Psikolojisi konusu 4. Sınıf Emniyet Müdürü Alpaslan Yanar, Uyuşturucu Madde Bilgileri Polis Memuru Muhammed Abdulkadir Çubukçu, Asayiş Hizmetleri konusu Komiser Yardımcısı Murat Bozkurt ve Terörle Mücadele konusu da Polis Memuru Murat Altınışık ile Serkan Hatıra tarafından anlatıldı.

Eğitimler üniversitenin Youtube hesabından da yayımlandı. İzlemek için https://www.youtube.com/UniversiteKMU adresini ziyaret ediniz.