TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI, KMÜ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı.

KMÜ’ye 1.977 Lisans, 3.046 Önlisans, 195 Özel Yetenek Kontenjanı

05 Ağustos’ta ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuza göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) için 1.977’si lisans, 3.046’sı önlisans ve 195’i özel yetenek olmak üzere toplam 5 bin 218 kontenjan ayrıldı.

İlk Kez Öğrenci Alacak Bölüm ve Programlar Belli Oldu

KMÜ için ayrılan 5 bin 218 kontenjan arasında yeni açılan bölüm ve programlar da yer alıyor. Buna göre bu yıl lisans düzeyinde Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Programı, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm Rehberliği (Ermenek) Programı ile İslami İlimler Fakültesi bünyesinde İslami İlimler (M.T.O.K) Programı  ilk kez öğrenci alacak.

Önlisans düzeyinde ise bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan programlar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Programı, İş ve Uğraşı Terapisi Programı, Odyometri Programı ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Özel Güvenlik ve Koruma Programı; Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise İlk ve Acil Yardım Programı ile Eczane Hizmetleri Programı.

“Tercih sürecinin tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, üniversite tercih döneminin 05 Ağustos itibarıyla başladığını belirterek “Üniversite tercihi yapacak tüm adayları başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Sınav sonuçlarının açıklanması ve kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte öğrencilerin heyecanlı bir sürece girdiklerini hatırlatan Rektör Namık Ak, şunları dile getirdi: “Öğrencilerimiz zor ve uzun süreli bir çalışma takviminin ardından elde etmiş oldukları puana göre kendileri için en uygun üniversite ve programı tercih ederek mesleki yaşantıları için önemli bir adım atmış olacaklar. Bizler KMÜ ailesi olarak mevcut akademik ve fiziki altyapımız, zengin bölüm ve program sayımız ile yeni eğitim-öğretim dönemine hazırız ve üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz. Tercihlerinin onlar için en iyisi olması temennisiyle tercih sürecinin tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Üniversite tercihleri 05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.