KMÜ, E-DEVLET UYGULAMALARIYLA ÖĞRENCİLERİN YANINDA

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), öğrencilere sağladığı kolaylıklarla Türkiye’deki üniversiteler arasında öne çıkıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu yayımlamasıyla birlikte üniversite tercihleri başladı.

05-20 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak tercihlerin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini kazanan öğrenciler her türlü kayıt ve yerleştirme işlemlerini çevrim içi ortamda rahatlıkla hallederken mezuniyetleri sırasında da herhangi bir zorluk ve bekleme süreci yaşamayacaklar.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen işlemlerde tamamen öğrenciler düşünülerek onlar için gerekli tüm adımlar atılıyor.

Üniversitenin Yunus Emre Yerleşkesi içerisinde yer alan müstakil bir binada hizmet veren KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı kullandığı yazılım, otomasyon ve uygulamalarla öğrencilerin kayıt, yerleştirme, dikey geçiş, yatay geçiş, öğrenci belgesi, transkript, diploma gibi tüm belge ve işlemlerini hızlıca halletmelerini sağlıyor.

Öğrenci İşleri Otomasyonu ve E-Kayıt İle Basılı Evrak Olmaksızın Hızlı Kayıt

Üniversitede kullanılan Öğrenci İşleri Otomasyonu ve E-Kayıt işlemi sayesinde üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıtları, lise diploması ve vesikalık fotoğraf dahil herhangi bir evrak istenmeksizin yapılıyor. Öğrencilerin kayıt ile ilgili tüm sorgulamaları elektronik ortamda birkaç dakikalık süre içerisinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca öğrencilere kayıt esnasında verilen kullanıcı adı ve şifre ile Öğrenci Bilgi Sistemine girişleri sağlanıyor ve öğrenciler artık tüm eğitim-öğretim süreçlerini Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden takip edip yine bu sistem üzerinden okul dışında ya da şehir dışında olsalar bile üniversiteden belge talebinde bulunabiliyorlar.

KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının öncülüğünde ÖSYM tarafından geliştirilen ve 2014 yılında aralarında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin de bulunduğu 32 pilot üniversitede uygulanmaya başlanan E-Kayıt işlemi bugün tüm devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından kullanılıyor.

Elektronik İmzalı Diploma

Türkiye’deki Elektronik İmzalı Diploma uygulamasını ilk kez geliştiren KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından aldığı izinlerle birlikte 2014 yılından bu yana elektronik imzalı diploma kullanıyor. Üniversitede ayrıca diploma, öğrenci belgesi, transkript gibi evraklarda olası kopyalama ve sahteciliği engellemek adına Karekodlu Doğrulama Sistemi uygulanıyor ve böylelikle diplomalar hem elektronik imzalı hem de karekodlu olarak düzenleniyor.

En Hızlı Diploma Teslimi: Öğrencilere Mezun Oldukları Gün Diploma Veriliyor

Türkiye’nin en hızlı diploma veren üniversitesi olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, eğitim-öğretimlerini tamamlayan öğrencilerin evlerine diplomaları ile dönebilmeleri amacıyla mezuniyet onay ve imza süreçlerinin tamamını elektronik ortamda gerçekleştirerek öğrenciler mezun oldukları gün, kendilerine diplomalarını teslim ediyor.

“Diplomam Kapımda” Uygulaması

Üniversitede 2013 yılında hayata geçirilen “Diplomam Kapımda” uygulaması sayesinde ise talep eden öğrencilerin diplomaları ev adreslerine ödemeli olarak kargo ile gönderiliyor.

İntibak Otomasyonu ile Öğrencilere Geçiş Kolaylığı

Dikey Geçiş Sınavı ve Yatay Geçiş gibi yöntemlerle bir yükseköğretim kurumundan başka bir yükseköğretim kurumuna geçen öğrencilerin ders ve not intibakları zaman zaman sorun oluşturur. Ancak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde geliştirilen İntibak Otomasyonu ile öğrenciler, hiçbir sorunla karşılaşmaksızın eğitim-öğretimlerine devam ediyorlar. 207 üniversitenin not sistemleri incelenerek oluşturulan İntibak Otomasyonu sayesinde, geçiş yapan öğrencilerin notları otomatik olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesindeki karşılıklarına rakam ve harf dönüşümleriyle çevriliyor.

Kolay İlişik Kesme ve Kayıt Sildirme

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yine öğrencilerin kayıt sildirme, kayıt dondurma veya herhangi bir nedenle ilişik kesme talepleri en kısa sürede yerine getiriliyor. Öğrencilerin bu süreçte yürütecekleri tüm onay işlemleri elektronik sorgulama sistemiyle yapılarak saniyeler içerisinde kayıt sildirme veya ilişik kesme işlemleri gerçekleştiriliyor.

Öğrenci İşleri Çağrı Merkezi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, 2019 yılı aralık ayında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Öğrenci İşleri Çağrı Merkezi uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama ile KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında görevli bir personeli arayan öğrenci, şayet telefonuna cevap alamazsa otomatik olarak telefonu Daire Başkanlığında şef görevindeki personele bağlanıyor, ona da ulaşılamazsa telefon Öğrenci İşleri Danışma Birimine yönleniyor. Uygulama sayesinde öğrencilerin telefonla iletecekleri soru ve talepleri yüksek oranda karşılanıyor. Ayrıca Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Öğrenci Danışma Biriminde öğrencilere yüz yüze rehberlik de sağlanarak görevli personel eşliğinde öğrencilerin iş ve işlemleri rahatlıkla çözüme kavuşturuluyor.

“Gençlerimizi KMÜ ailesi olarak aramızda görmekten memnuniyet duyarız”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gençlerin talepleri ve hızla dijitalleşen çağın koşullarını dikkate alarak yeni gelişen süreçleri takip ettiğini ve eğitim-öğretimde başta uzaktan eğitim uygulamaları olmak üzere dijital eğitim altyapısını her geçen gün daha da güçlendirdiğini belirterek “Tüm akademik ve fiziki altyapımızla, en büyük dayanağımız ve övünç kaynağımız olan gençlerimizi KMÜ ailesi olarak aramızda görmekten memnuniyet duyarız.” şeklinde konuştu.