REKTÖR NAMIK AK, 18. KAYFOR'A ÇEVRİM İÇİ OLARAK KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 18. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumuna katıldı.

Taşkent Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 18. KAYFOR açılış programı ile başladı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ın çevrim içi olarak katıldığı programın açılış konuşmasını Taşkent Ekonomi Üniversitesi Rektörü Sharipov Kongratboy Avezimbetovıch'in yaptı.

Rektör Namık Ak, İki Anlamlı Şiirle Katılımcılara Seslendi

Taşkent Ekonomi Üniversitesi Rektörü Sharipov Kongratboy Avezimbetovıch'un ardından KMÜ Rektör Namık Ak konuşmasında KAYFOR'un kardeş ülke Özbekistan'da düzenleniyor olmasının kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu hatırlatarak, katılımcılara "Türkçenin ve Karamanoğulları Beyliğinin Başkenti, Yunus Emre'nin vatanı Karaman'dan, bizim Yunus'un hoşgörüsü ile hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum." şeklinde hitap etti.

Rektör Namık Ak konuşmasında Yunus Emre'nin 'Can Gerek' şiiri ile Özbek Şair Merhum Erkin Vahidov'un 'Özbeğim' şiirinden mısraları seslendirdi. Rektör Namık Ak, son olarak 18. KAYFOR'un her yönü ile Türk-İslam dünyasına faydalı olması temennisinde bulundu.

Açılış programının ardından 12 oturumda 60'ı aşkın sunumun yapılacağı 18. KAYFOR, iki gün sürecek. 'Yapısal ve İşlevsel Boyutlarıyla Türk Dünyasında Kamu Yönetimi' temasıyla gerçekleştirilecek olan 18. KAYFOR'da yerel yönetimlerden devlet teşkilatı ve merkezi idareye, kamu diplomasisinden güncel siyasal tartışmalara, günümüzün en güncel sorunlarının başında gelen salgın sürecindeki kamu politikaları ve dijitalleşmeye kadar pek çok konu başlığı ele alınacak.