REKTÖR NAMIK AK CANLI YAYINDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, web özel canlı yayınında öğrencilerle buluştu.

Muhammet Ali Orak'ın hazırlayıp sunduğu programda Rektör Prof. Dr. Namık Ak, 2021-2022 eğitim-öğretimin başlaması münasebetiyle öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Üniversitenin resmi Youtube ve Facebook hesaplarından da eş zamanlı olarak verilen programda Rektör Prof. Dr. Namık Ak salgın döneminde yapılan faaliyetler ve yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Öğrencilerimizin olmadığı bu dönemde üniversitemizin ana konusu olan bilimsel çalışmalara yoğunlaştık. Dünyanın en saygın veri tabanlarından Nature Index raporuna göre KMÜ 3’üncü sırada yer alırken genel sıralamada da 6’ncı oldu. Yine ulusal ve uluslararası düzeyde üniversitemizde yapılan bilimsel yayın sayısı 17 bin 100’e ulaşmıştır. Üniversitemiz ve Karamanımız için büyük önem arz eden Tıp Fakültemizde bu yıl itibariyle 1. sınıf öğrencilerimiz eğitimlerine KMÜ bünyesinde başladılar. Bunun yanı sıra şehrimiz ve üniversitemize kazandırdığımız önemli bir okulumuz olan Diş hekimliği Fakültesi de hasta kabulüne başlayarak hizmet vermeye başladı." dedi.

"Yunus Emre’nin memleketi ve Türkçenin Başşehri Karaman"

Rektör Prof. Dr. Namık Ak konuşmasının devamında bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetler ve uluslararası spor müsabakalarında ciddi başarılar elde ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi: "2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak ilan edilmesinin ardından Yunus Emre’nin memleketi ve Türkçenin Başşehri Karaman’ımızda bu yıla has olmak üzere bir dizi faaliyetleri gerçekleştirdik. Yunus’un Gönlü Çalab’ın Tahtı programı, Yunus Emre İlahileri ve Sema programı, Yunus Emre Okumaları, sergiler, yerleşkemizin tamamında yer alan Hazreti Yunus’a ait sözlerin olduğu görseller bu yılla ilgili yaptığımız çalışmalardır. Bir diğer uluslararası etkinliğimiz de, 07-09 Ekim 2021 tarihlerinde düzenleyeceğimiz 'Karaman Uluslararası Yunus Emre ve Türkçe Bilgi Şöleni' olacak. Tüm bunların yanında üniversitemizin bir diğer başarısı da spor dallarında olmuştur. Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesinde eğitim öğretim hayatını tamamlayan, ülkemizi ve üniversitemizi ulusal ve uluslararası spor organizasyonunda başarı ile temsil etmiş birçok sporcu arkadaşımız vardır. KMÜ öğrencisi Taha Akgül, Soner Demirtaş, Nur Tatar, Reyhan Yılmaz, Ali Gürbüz, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil ve Mustafa Göksel şehrimizi ve ülkemizi uluslararası arenaya taşımışlardır. Karamanımızın ve üniversitemizin gururu olmuşlardır."

"KMÜ'nün öğrenci sayısı 20 bine yaklaştı"

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası KMÜ'yü tercih eden öğrenci sayılarına değinerek, "YKS'de üniversitemizi tercih eden kişi sayısı Türkiye ortalamasına baktığımızda iyi bir seviyede. Bu yıl okulumuzu tercih eden öğrenci sayısı 3 bin 615’dir.  KMÜ’deki toplam öğrenci sayısı son sınavın ardından 17bin 977’ye ulaştı. Yakın zamanda açıklanacak olan ek yerleştirmelerin ardından bu sayının 20 bine ulaşacağını ümit ediyoruz." dedi.

"Koronavirüs (Covid-19) ile ilgili tüm tedbirleri aldık"

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, öğrencilerin barınma ve yurt sorunu olmadığını belirterek, koronavirüs (Covid-19) ile ilgili alınan tedbirler ve uygulanacak önlemler hakkında öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Tüm fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu binalarında, sosyal donatı alanlarında, idari binalarımızda kısaca tüm yerleşkemizde koronavirüs (Covid-19) ile ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Üniversitemiz personel ve öğrencileri HES kodu sorgulamaları ile binalara  giriş yapabilecek." dedi.