REKTÖR NAMIK AK KOP BÖLGE KALKINMA PROGRAMI (2021-2023) TANITIM TOPLANTISI’NA KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, ‘KOP Bölge Kalkınma Programı ( 2021-2023) Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen KOP bölge kalkınma programının tanıtım toplantısına, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın yanı sıra KOP Bölgesi vali,  belediye başkanı ve rektörleri de katıldı.

2021-2023 yılı KOP bölgesi tanıtım toplantısında konuşan Bakan Mustafa Varank, "KOP bölgesinin küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en çok hissedildiği bölgelerin başında geliyor. Bu nedenle sulamada proje biz de kısa adı KOP KÖSİP olan `Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı´nı hayata geçirerek bölgemizdeki su yönetimi konusunda çok önemli işlere imza attık. Program kapsamında uyguladığımız 885 proje ile 1 milyon 310 bin dekar alanı rehabilite edip, modern sulama alt yapısına kavuşturduk. Bu rehabilitasyonlar neticesinde yılda yaklaşık 200 milyon metreküp su tasarrufu sağladık" dedi.

‘KOP Bölge Kalkınma Programı (2021-2023) Tanıtım Toplantısı’nda Bakan Varank ile bir görüşme gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Bakan Varank'a Karaman’da ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde gerçekleştiren projeler hakkında bilgi verdi. Görüşme sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Namık Ak şunları söyledi: “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a Ar-Ge çalışmaları, teknopark, üniversite-sanayi iş birliği, gibi pek çok proje ile ilgili durumu arz ettik. Bakan Varank da yürütülen projeleri gündemine alacağını ve yakinen ilgileneceğini belirtti."