KMÜ’DE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANININ KONFERANSI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 101    15.05.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır konferans verdi.

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunun Konferans Salonunda 15 Mayıs Salı günü saat 15.00’de yapılan konferansa okulun akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Mustafa Bayır, İl Özel İdaresinin teşkilat yapısını şematize ederek, yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Özel İdarelerin hizmetlerinin, toplumun tamamını ilgilendiren ve halkın müşterek ihtiyaçlarının karşılandığı genel hizmetleri kapsadığını açıkladı.

İl Özel İdaresinin gençlik, spor, tarım, sanayi, ticaret, çevre düzeni, bayındırlık hizmetleri, kültür, sanat, mikrokredi verilmesi, muhtaçlara yardım, okulların bakım ve onarımı gibi çok geniş kapsamda hizmet verdiğini açıklayan Bayır, Karaman’da yapılan hizmetlerden de örnekler verdi.

İl Genel Meclisinin karar organı konumu hakkında da bilgiler veren Mustafa Bayır, İl Genel Meclisi üyelerinin seçimi, görev ve yetkilerini de sıraladı. İl Encümenliğinin Meclis tarafından gizli oy ile seçildiğini, Meclisin tatil döneminde yetki ve sorumluluklarını üstlendiğini, beş kişiden oluşan İl Encümenliğinin kanunda öngörülen cezaları verme yetkisine de sahip olduğunu belirtti.

Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda Yerel Yönetimler Programında öğrenim gören öğrencilere, İl Özel İdaresinin şehit ailelerine yaptığı maddi yardım konusunda hatırlatmalar yapan Bayır, bu konuda yasa ve yönetmelikleri dikkatle incelemeleri gerektiğini vurguladı.

Konferans süresince, il merkezinde ve ilçelerde İl Özel İdaresinin yapımına destek verdiği binaların görüntüleri ve çalışmalar, katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, katkılarından dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır’a, Kazım Karabekir MYO Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar tarafından plaket takdim edildi.