KMÜ’DE LİNUX EĞİTİMİ YAPILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 106    18.05.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) akademik ve idari personeli, “Linux işletim sistemi” eğitimi aldı.

KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığının organize ettiği program, Yunus Emre Konferans Salonunda 18 Mayıs Cuma günü saat 11.00-17.30 arasında larende.com ve Bircan Bilgisayar desteğiyle yapıldı.

Eğitim, Merkez bankası Eski Bilgi İşlem Müdürü ve Linux Kullanıcıları Derneği üyesi olan Yüksek Bilgisayar Mühendisi Mahmut Sedat Eroğul ile Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü mezunu olup Özgür Yazılımda Mühendis Merve Yalçın tarafından verildi.

Eğitim programında Linux’un eski ve yeni tüm bilgisayarlarla en iyi performansta çalışacak bir işletim sistemi olduğu, zamanla açılışının yavaşlamayacağı, çökmeyeceği, belirlenemeyen hatalar vermeyeceği yönünde vurgulamalar yapıldı.

İlk oturumda Linux Nedir? Nereden Başlamalı?” konusunda bilgiler veren Mahmut Sedat Eroğul, Linux işletim sisteminin rahat kullanımı, güvenilirliği, servis kolaylığı, ücretsiz olması gibi nedenlerle, çok sayıda kurumun bu işletim sistemini tercih ettiğini açıkladı.

İkinci oturumda “Ubuntu Kurulumu ve Masaüstü Alternatifleri” başlıklı sunumunu yapan Eroğul, Linux'un ücretsiz dağıtım sürümlerinden birisi olan Ubuntu’nun kurulum aşamalarını adım adım gösterdi. Ubuntu yazılım merkezinden bütün programların görüntülenebileceğini açıklayan Eroğul, eski bilgisayarları çalıştırmada bu sistemin kolaylık sağlayacağını belirtti.

Programın üçüncü oturumunda Merve Yalçın “LibreOffice Temel Seviye Kullanım Eğitimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Yalçın, LibreOffice’in başlangıçtan günümüze gelişimini anlattı ve özelliklerini sıraladı.

Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından, katkılarından dolayı Mahmut Sedat Eroğul ve Merve Yalçın’a, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün tarafından plaket takdim edildi.