KMÜ İLE YGMAK MAKİNE ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile YGMAK Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi arasında protokol imzalandı.

KMÜ Rektörlük Makamında düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Namık Ak ve YGMAK Makine San Tic. Ltd. Şti Yöneticisi Alper Yiğiter'in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin ile Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) Koordinatörlüğü temsilcileri katıldı.

Üniversite sanayi iş birliği kapsamında KMÜ PTTO ve YGMAK Makine arasında imzalanan protokol ile üniversitenin akademik bilgi ve becerilerinin sanayideki tecrübe ve alt yapı ile birleştirilerek güçlü bir işbirliği kurulması amaçlanıyor. Protokol ile ayrıca KMÜ PTTO faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerden faydalanmak, sanayiye yönelik lisansüstü tez ve projeler ile patent odaklı çalışmalar kapsamında üniversite-sanayi işbirliğini oluşturmak hedefleniyor.

"Üniversitemizin akademik bilgi ve becerilerini sanayideki tecrübe ile harmanlayacağız"

Protokol imza töreninin ardından açıklamada bulunan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, "YGMAK Makine ile imzalanmış olduğumuz protokol ile üniversitemizin akademik bilgi ve becerilerini sanayideki tecrübe ile harmanlayarak üniversite-sanayi iş birliği kapsamında güzel işlere imza atacağız. Protokol ile YGMAK Makine firması, son sınıfa geçen öğrencileri zorunlu endüstriyel staj eğitimi kapsamında istihdam etmek üzere çalıştırabilecek. Ayrıca önlisans, lisans ve lisansüstü eğitimi almakta olan öğrenciler için firmaya teknik geziler düzenlenebilecek. YGMAK Makina bünyesinde çalışan ve KMÜ’de lisansüstü eğitimine devam eden öğrencilere sanayi odaklı yüksek lisans ve doktora tez konuları verilebilmesi için planlamalar yapılarak, elde edilen bilimsel faaliyetlerin Teknofest, Proje Pazarları, Endüstriyel Fuarlar gibi toplantılarda sunulması sağlanacak. Bu vesile ile imzalamış olduğumuz protokolün sanayicilerimizle olan iş birliğimizi pekiştireceğini düşüyor, her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.