REKTÖR NAMIK AK’TAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hayatın bir gerçeği olarak karşımıza çıkan ‘engellilik’ aslında her sağlıklı bireyin karşılaşabileceği, doğuştan ya da hayatının belli bir döneminde yaşayabileceği bir olgudur. Önemli olan bu olguyu eksiklik, kusur ya da zayıflık olarak görmeyip önce zihinlerimizdeki engelleri kaldırmamız gerçeğidir.

Her yıl dile getirdiğimiz alışılagelmiş sözcükler ya da cümlelerin dışına çıkarak engelli kardeşlerimizi anlamak, yaşayabilecekleri zorlukları öngörmek, onların hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları vakit geçirmeksizin ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmek bizler için en büyük sorumluluktur. Yalnızca bugün değil, her gün aynı düşünce ve bilinçle hareket etmek, engelli kardeşlerimize sevgi ile yaklaşmak, onların hayatına dokunacak faaliyetlerde bulunmak yapabileceğimiz en güzel davranış olacaktır.

Geçmiş yıllara oranla daha fazla ilerleme kaydettiğimiz engellilik bilinci halen istediğimiz seviyeye ulaşmamış olsa da gerek kurum ve kuruluşlar olarak gerekse bireyler olarak elimizden gelen çabayı sarfetmeliyiz. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörlüğü de bu kapsamda üniversitemizde eğitim gören engelli öğrencilerimizin ve çalışan personelimizin en azından yerleşke içerisinde hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri, yaşam kalitelerini düşürmeden hem görevlerine hem de eğitimlerine devam edebilmeleri açısından gayret gösteriyor, fikir üretiyor ve sorunlara ilişkin çözümlerde bulunuyor. Bizler her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız ve onların sorunlarına çözüm bulmak, onları memnun edebilmek adına her türlü sorumluluğu almaya hazırız. ‘Engelleri Aşma’ ilkemizden hareketle engellilerin hayatlarını devam ettirmelerine yardım etmek ve onlara destek olmak en büyük gayemizdir.

Bu vesileyle Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık’ın, üniversitemiz özelinden başlayarak Karaman’da, ülkemizde ve tüm dünyada engelli bireylere karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet geliştirmemize katkı sağlamasını temenni ediyor; engelli kardeşlerimize, ailelerine ve onlara gönülden destek veren herkese hürmet ve selamlarımı sunuyorum.”