KMÜ’DE DENEME YARIŞMASI İÇİN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Söz, Varlık, Türkçe’ temalı deneme yarışması ödül töreni düzenlendi.

KMÜ ve Sudurağı Belediyesi iş birliğinde düzenlenen yarışmanın ödül törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ve Prof. Dr. Murat Ertekin'in yanı sıra Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören tüm önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni Rektör Namık Ak’ın açılış konuşması ile başladı.

“Gençlerimizin ilgisi ve başarısı bizleri mutlu ediyor”

Rektör Namık Ak konuşmasında şunları söyledi: “Yunus Emre, yalnızca Karamanımız ve ülkemiz için değil, tüm dünya için evrensel bir değere sahiptir. Bu yüzden Yunus Emremizi bu yıl hep birlikte en iyi şekilde hatırlamaya ve anlamaya çalıştık. Elbette ki Yunus Emre’yi anmak bir gün ya da bir yıl ile sınırlı olamaz. Onu hayatımızın her döneminde hatırlamak, onun sevgi, hoşgörü ve kardeşlik söylemlerini ve fikirlerini benimsemek hepimiz için bir düstur, ilke olmalıdır. Yunus Emremizin hatırasına düzenlenen bu yarışmaya sizler gibi gençlerimizin ilgi göstermesi, böylesine değerli eserlerin ortaya çıkması bizler için mutluluk verici bir gelişme. Bu güzel davranışınız için her birinize ayrıca teşekkür etmek istiyorum ve sizleri gönülden kutluyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından deneme yarışmasında birinci olan Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Serra Gök, 'Söz Yapraklarını Yeşertmek' isimli eserini okudu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışmada birinci olan Serra Gök'ün eserini okumasının ardından seçici kurul değerlendirmesi ile birlikte dereceye giren diğer yarışmacıların isimleri açıklandı. Değerlendirme sonucunda Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Serra Gök birinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Öğrencisi İdris Usame Yördem ikinci, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğrencisi Umay Aktepe üçüncü oldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Muhammed Şara da teşvik ödülüne layık görüldü.

Ödül töreni protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ödül töreninin ardından Rektör Namık Ak, yarışmanın birincisi Serra Gök ve ailesini makamında kabul etti. Serra Gök ve ailesi ile bir süre sohbet eden Rektör Namık Ak, elde etmiş olduğu dereceden dolayı Serra Gök’ü ve ailesini tebrik ederek başarılar diledi.