KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM VE KÜLTÜR GEZİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık, Bilim, Kültür ve Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından Konya'ya 'Bilim ve Kültür Gezisi' düzenlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen teknik geziye Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Çelebi, Öğr. Gör. Ali Pişirgen ve Öğr. Gör. Adem Seleş katıldı.

Öğrenciler ilk olarak Konya Şehir Hastanesi’ne giderek hastane yetkililerinden bilgi aldılar.  Konya Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Abdullah Öztürk, Kamu Özel İş Birliği (KÖİ) ile hizmet veren Konya Şehir Hastanesi ve sağlıkta kalite standartları konusunda yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.

Hastane İşletme Müdürü Mehmet Aydın ise kamu özel iş birliğinin sağlık sektörüne katkılarını ve hastane işletmesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Öğrenciler gerçekleştirilen sunumların ardından hastanenin özellikle mesleki alanları ile ilgili hastane bölümlerini  gezerek, tıbbi hizmetler konusunda bilgi edindiler.

Şehir hastanelerinin sağlık sektörüne yaptığı katkıyı yerinde gören öğrenciler, hastane yönetimi tarafından başarı dilekleri ile uğurlandılar.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı öğrencileri, Konya Şehir Hastanesi gezisinin ardından Hz. Mevlana'nın 748'inci Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) çerçevesinde gerçekleştirilen sema törenine katıldılar.

Sema töreninin ardından öğrencilerin gezisi son buldu.