KMÜ ULUSLARARASI TOEFL (IBT) ve GRE SINAVLARININ MERKEZİ OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) uluslararası ETS TOEFL (IBT) ve GRE sınavlarının merkezi oldu.

Amerika merkezli Educational Testing Services (ETS) tarafından, 180 ülkede 9 binden fazla lokasyonda uygulanan ve dünyanın en fazla tercih edilen dil sınavlarından TOEFL (IBT) ve lisansüstü öğrenime kabul sınavı olan GRE, KMÜ altyapısı ile Karamanlıların hizmetine sunuluyor.

Ana dili İngilizce olmayan kişilerin katıldığı seviye belirleme testi olan TOEFL (IBT), lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına yapılacak başvurularda kullanılıyor. Bilgisayar tabanlı akademik bir sınav sistemi olan TOEFL (IBT), İngilizce yeterliliğini ölçmek için yapılıyor. İçeriklerin tamamen akademik olduğu ve okuma, dinleme, konuşma ile yazma becerilerinin değerlendirildiği sınav dört saat sürüyor.

İlki 8 Ocak 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan TOEFL (IBT) testleri için kayıtlar ETS web sitesi,  https://v2.ereg.ets.org/ereg/public/testcenter/availability/seats?_p=TEL adresi üzerinden açıldı.

KMÜ'de 17 Aralık'da GRE Sınavı Yapılacak

KMÜ, yurt dışında üniversite okumak, yüksek lisans veya doktora yapmak isteyenlerin Türkiye'de yapılan ALES karşılığı olan GRE sınavının da merkezi oldu. Genel fizik, kimya, matematik ve psikoloji seçenekleri ile lisansüstü öğrenim görecek adayların girebileceği ilk GRE Sınavı 17 Aralık 2021 Cuma günü KMÜ'de yapılacak. GRE Sınavı için kayıtlar yine ETS web sitesi üzerinde yapılabilecek.

YÖK denkliği de bulunan TOEFL (IBT) ve GRE Sınavları, KMÜ bünyesinde her ay düzenli olarak yapılacak. Böylece KMÜ uluslararası British Council IELTS ve ETS TOEFL (IBT) ve GRE sınavları için resmi sınav merkezi oldu. Çok yakında Oxford Test of English sınavları için de test merkezi olacak.

Ayrıntılar için KMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Sınav Merkezi Koordinatörü Dr. Faruk Türk'ten (0 338 226 20 00 / 4013), (0 505 523 75 53) bilgi alınabilir.