BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde bazı yazılı ve görsel basın organlarında, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) yerleşkesinde yapılmakta olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projesi ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı ve yanlış bilgilere yer verilmesi nedeniyle bahsi geçen konu ile ilgili kamuoyunu aydınlatma zorunluluğu doğmuştur.

Üniversitemiz yerleşkesinde yapılmakta olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projesi, üniversitemiz personeli için faydalı ve gerekli bir proje olup, 15.12.2020 tarihinde projenin uygulandığı parselin tapuda tescili yapılarak, müteakip prosedürlerden sonra Milli Emlak İl Müdürlüğü tarafından bahsi geçen parselin TOKİ Başkanlığına devri yapılmıştır. TOKİ projesinin yapılmasına ilişkin konunun muhatapları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Karaman Belediyesi olup, taraflar arasındaki hukuki süreç devam etmektedir. Bahsi geçen proje ile ilgili üniversitemiz hiçbir şekilde doğrudan taraf olarak yer almamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.