KMÜ, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Döhler Gıda San. A.Ş. arasında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalandı.

Rektörlük makamında KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve Döhler Fabrika Müdürü Mustafa Topuz’un imzasıyla yürürlüğe giren protokolün imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) Müdürü ve aynı zamanda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü olan Prof. Dr. Oktay Talaz ile Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ali Özcan da katıldı.

Protokol ile üniversite-sanayi kapsamında, Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri İhtisas Üniversitesi olan KMÜ ve Döhler Gıda San. A.Ş arasında altyapı, personel, eğitim, araştırma-geliştirme (Ar-Ge), danışmanlık, proje yürütme, laboratuvar hizmetleri, işbaşı ve staj eğitimi, yenilenebilir enerji kaynakları, biyogaz santralleri ile elma vb. meyve atıklarından ısı, enerji ve organik gübre eldesi, elma tarımı, bakımı, toplanması alanlarında iş birliği kurulması, geliştirilmesi ve yürütülmesi hedefleniyor.

Üç yıl süre ile geçerli olan protokol ile bölgenin ekonomik kalkınmasını en üst düzeye çıkarmak amacıyla KMÜ, firmanın alt yapısını ve gerektiğinde teknik personelini, firma Döhler Gıda ise KMÜ’nün Ar-Ge, bilgi teknolojileri, hizmet içi eğitim desteği, teknik eleman, cihaz ve altyapı kaynaklarını kullanabilecek. Ayrıca firmanın birimlerinde çalışan lisans eğitimini tamamlamış personel KMÜ’nün kariyer geliştirme programları ile lisansüstü ders ve uygulamalarından yararlanabilecek. KMÜ bünyesinde kimya, biyoloji, gıda bilimleri ve teknolojileri alanlarında çalışan personel ile eğitim gören öğrenciler ise firmada çalışan, alanında uzman personelden teorik ve uygulama eğitimleri alabilecek. Tüm bunların yanı sıra gıda sektöründe üretimde katma değer sağlayacak, sektörel problemlerin çözümüne yardımcı ve gelişimi hızlandırıcı Ar-Ge çalışmaları her iki paydaş tarafından birlikte yürütülecek.

“Bilimsel altyapı ile sanayinin tecrübesini birleştireceğiz”

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Rektör Namık Ak şunları söyledi: “Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında bir projeyi daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgenin ekonomik alt yapısına katkı sunmak için Döhler Gıda San. A.Ş. ile imzalamış olduğumuz protokol sayesinde üniversitemizin bilimsel alt yapısı ile firmanın tecrübesini ve sektöre olan katkısını birleştirerek çok güzel işlere imza atacağız. Bu vesileyle protokolün bölgemiz, şehrimiz ve üniversitemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.”