KMÜ VE KARAMAN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ PROTOKOL İMZALADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi ile Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz'ın imzasıyla yürürlüğe giren protokole Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sümeyya Çelik Özsoy, Rektör Danışmanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Yıldız, Başhekim Yardımcıları Anestezi Uzmanı Dr. Mehmet Serdar Şencan, Acil Uzmanı Dr. Ali Avcı ve Patoloji Uzmanı Dr. Gökhan Varlı da katıldı.

Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinde Engelli Vatandaşların Tedavisi Yapılacak

Protokol ile Karaman'daki engelli hastaların, diş hekimi fobisi olan ya da iletişim kurulamayan çocukların rutin yaklaşımlarla çözülemeyen sorunlarının ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi ile Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi arasında yapılan bu protokol sayesinde, diş tedavisi ihtiyacı olan engelli hastaların tedavileri genel anestezi altında yapılabilecek. Ayrıca protokol ile hasta doktor ilişkisi (kooperasyonu) düşük çocuk hastalar, ileri cerrahi işlem gerektiren hastalar ve bulantı refleksi olan hastalar da bu hizmetten yararlanabilecekler.