KMÜ ÖĞRENCİLERİ ‘İLAHİYAT GENÇLİK BULUŞMASI’NA KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi öğrencileri '2. Türkiye Geneli İlahiyat Gençlik Buluşması'na katıldı.

KMÜ Rektörü Namık Ak'ın bizzat yolcu ettiği İslami İlimler Fakültesi öğrencileri, 60 farklı şehirden gelen ve 5 bine yakın İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirilen gençlik buluşmasında KMÜ’yü temsil ettiler.

Türkiye İlahiyat Derneği ve Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen programa, AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi, Türkiye İlahiyatlar Derneği Başkanı Salih Turan ve farklı şehirlerden gelen yaklaşık 5 bin İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencileri katıldı.

KMÜ İslami İlimler Fakültesinden 50 öğrenci katıldığı gençlik buluşması programı açış konuşmaları ile başladı.

"Güçlü medeniyetler kurulacak"

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gençlere seslenerek, "Bu topraklar üzerinde güçlü medeniyetler kuracak gençlik yetişiyor. Sizin neslinize ve sizin neslinizden sonra gelecek olanlara büyük bir sorumluluk düşüyor. Sizin buradaki gayretli ve coşkulu varlığınız bizim 2053 ve 2071 hedeflerimize olan inancımızı da artırmıştır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, 28 Şubat sürecinde İlahiyat Fakültelerinde yaşanan zorlukları hatırlatarak, “Bizlere bugünleri gösteren Rabbimize hamdolsun. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Bugün yaşadığımız bu tabloya şükretmemiz lazım. Şükrümüz çok çalışmakla olacak. Çok çalışarak şükrümüzü göstereceğiz.” diye konuştu.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da, ilahiyat gençliğinden aydınlık bir gelecek inşa etmelerini beklediklerini belirterek şunları söyledi: "Diyanetimize, imam hatiplerimize ve ilahiyatlarımıza kimsenin dil uzatmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye bu kurumların varlığıyla yücelecek. Bütün İslam dünyasının aydınlık geleceğini bu kurumlar eliyle inşa edeceğiz."

Açış konuşmalarının ardından programı organize eden il temsilcilerine ve konuşmacılara onurluk (nişane) takdim edildi. KMÜ öğrencileri, üniversiteyi temsil eden hediyeleri İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan’a takdim edilirken, KMÜ adına ise İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Atiye Karakaya’ya onurluk verildi.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.