KMÜ’DE EN GÜZEL KUZU SEÇİLDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 115    21.05.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Akkaraman Kuzusu Güzellik Yarışması” yapıldı.

En güzel kuzunun ödülü olan yarım altın, 18 numaralı kuzunun sahibi Süleyman Günay’a verildi. Akkaraman koyunu yetiştiriciliği yapan Günay, birincilik ödülü olan yarım altını KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden aldı.

Birbirinden sevimli ve iyi yetiştirilmiş 3-5 aylık 21 kuzunun katıldığı yarışmada ikinciliği 11 numaralı kuzunun sahibi Abdurrahman Yıldırım, üçüncülüğü ise 4 numaralı kuzunun sahibi Binnur Demircan kazandı. İkinci ve üçüncü olan kuzu sahipleri, çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Yarışma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlendi. Yunus Emre Yerleşkesi Bahar Şöleni alanında yapılan yarışmaya, çiftçilerin yanısıra akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

En güzel Akkaraman kuzusu yarışması, uzman bir ekip tarafından belirlendi. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Ahmet Hamdi Aktaş ve Dr. Emre Teke,  Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Ercan Yaylacı ile Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cahit Cenk, Akkaraman koyununun fenotipik özelliklerine göre en güzel kuzuyu belirledi.

Birincilik ödülünü alan kuzu 90, ikincilik ödülünü alan kuzu 89.75 ve üçüncülük ödülünü alan kuzu ise 89.50 puan kazanarak ödül almaya hak kazandı.

En güzel kuzuya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, ikincilik kazanan kuzuya Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ve üçüncülük kazanan kuzuya ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı V. Dr. Bekir Ankaralı ödüllerini verdi.