KMÜEFAD ‘YUNUS EMRE ÖZEL SAYISI' OKURLARIYLA BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi (KMÜEFAD), 'Yunus Emre Özel Sayısı' okurlarıyla buluştu.

‘2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ nedeniyle ilk özel sayısı 13 Mayıs Türk Dil Bayramı’nda ‘Türkçe Özel Sayısı’ olarak çıkan dergi, Yunus Emre ve Türkçe Yılının son gününde bu sefer de 'Yunus Emre Özel Sayısı’ ile okurların beğenisine sunuldu.

2018 yılında ilk sayısını çıkararak yayın hayatına başlayan KMÜEFAD, sosyal ve beşeri bilimler alanında son gelişme ve yenilikleri yansıtan, farklı akademik çalışmaları bir araya toplayarak bilimsel konu ve sorunları irdeleyen ve bu konulara çözüm önerileri getiren özgün bir dergi olma özelliği ile dikkat çekiyor.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ın himayesinde editörlüğünü Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın yaptığı KMÜEFAD, Haziran ve Aralık ayları olmak üzere yılda iki kez yayımlanıyor.

Ulusal ve uluslararası araştırma makalelerini yayımlandığı KMÜEFAD’ın 'Yunus Emre Özel Sayısı’nda beş araştırma makalesi, bir bilimsel haber, bir toplantı özeti, bir de kitap incelemesi yer alıyor. 207 sayfadan oluşan dergiye, https://dergipark.org.tr/tr/pub/efad adresinden ulaşılabiliyor.

Yeni Sayı İçin Hazırlıklar Başladı

2022 yılı Haziran ayı içerisinden yeni sayısı çıkacak olan dergi için hazırlıklara şimdiden başlandı. KMÜEFAD yeni yıl sayısı için son makale kabul tarihi 15 Mayıs 2022 olarak belirlendi.