KMÜ NECİP FAZIL'I UNUTMADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 118    22.05.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde, “Şairlerin Sultanı Necip Fazıl” konulu bir program düzenlendi.

'Kaldırımlar, Çile, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup" gibi çok sayıda zengin içerikli şiire imza atan Üstad'ın hem müzik, hem tiyatro, hem de şiir dinletisiyle anıldığı program, ilgiyle izlendi. Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, Ermenek MYO Müdürü Öğr. Gör. Ali Can, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Ermenek Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan program 23 Mayıs Salı günü Yunus Emre Konferans Salonunda saat 16.00’da yapıldı.

20. asır Türk şiirinin en önemli temsilcisi, fikir ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 29. yılında anıldığı programda okunan şiirler, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Programda Necip Fazıl’ı ideolog, şair, gönül adamı ve edip olarak niteleyen bir slayt gösterisi sunuldu. Ermenek MYO’da öğrenim gören öğrenciler Necip Fazıl’ın şiirlerini sahnede alkışlar eşliğinde seslendirdi.

Necip Fazıl’ın Türk edebiyatının temel taşlarından biri olduğunun vurgulandığı programda, dili kullanma yönünde üstün yetenekli olduğu belirtildi ve sanata dair görüşleri de şiirleriyle birlikte anlatıldı.

“Şairler Sultanının” hayatından kesitlerin skeçler halinde canlandırıldığı programda, Nazım Hikmet ile Necip Fazıl’ın bir Ramazan ayında yaşadıkları durum büyük alkış aldı. Ayrıca, ölüm temasını işleyen şiirlerinden oluşan oratoryo da büyük ilgi gördü. Necip Fazıl’ın zengin içerikli şiirlerini temel alarak bestelenmiş şarkılar, öğrenciler tarafından seslendirildi.