2009 Başpehlivanı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 45               07.07.2009

648.nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil Yeşil “2009 yılının Başpehlivanı” oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bir çok devlet erkanının izlediği Başpehlivanlık güreşlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO 4. sınıf öğrencisi Mehmet Yeşil Yeşil ve KMÜ BESYO mezunu olan son iki yılın başpehlivanı Recep Kara arasındaki final müsabakası, Mehmet Yeşil Yeşil’in Altın Kemeri Karaman’a kazandırması ile son buldu. Yarı finale kalan sporculardan Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz ve Recep Kara’nın KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olması, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanlık için 52 güreşçi mücadele etti. Son iki yılın başpehlivanı Recep Kara ve başpehlivanlığın diğer finalisti Mehmet Yeşil Yeşil,  5 Temmuz günü saat 18.00'de Sarayiçi'nde Ermeydanı’nda cazgırın manileri ile peşrev çekerek, zorlu bir mücadele gerçekleştirdiler. Sonuçta Altın Kemer, Karaman’a ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine kazandırılmış oldu.
Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, düzenlenen törenle 23 yaşındaki Üniversitemiz öğrencisine Başpehlivan olarak Altın Kemerini taktı. Tören sonrasında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e de Altın Kemer hediye edilerek ağalık kostümü giydirildi ve “Baş Ağa” ilan edildi.
Kırkpınar'da küçükten büyüğe bütün pehlivanların tek hedefinin kemer sahibi olmak olduğunu anlatan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi Başpehlivan, dedesinin de eski bir Başpehlivan olduğunu, bu hedefini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kırkpınar'a bir ekiple inanarak geldiklerini, Altın Kemeri alacağına inanarak mücadele ettiğini, emeklerinin karşılığını aldığını düşündüğünü belirtti.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve KMÜ BESYO Müdür Vekili Prof. Dr. Mehmet Karataş; “Üniversitemizde eğitimini sürdüren öğrencimiz Mehmet Yeşil Yeşil’in, Türkiye genelinde önemli bir prestiji olan Kırkpınar güreşlerinde Başpehlivan olmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencimizin üç yıl üst üste Altın Kemer alarak tarihe geçmesi hedefi için de, gereken tüm desteği vereceğiz. Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil’in yetişmesinde emek veren ailesini, antrenörlerini, üniversitemizin akademik ve idari personelini kutluyorum” dedi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi Mehmet Yeşil Yeşil, güreş alanında çok sayıda başarı elde etmişti. 1999 yılında teşvikte ikinci, 2001 yılında Tozkoparan'da ikinci, 2002 yılında deste küçük boy'da ikinci, 2004 yılında deste büyük boyda birinci, 2005 küçük orta büyük boyda birinci, 2006 yılında Macaristan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ağır sıklette Avrupa Şampiyonu olmuştu. Şampiyonanın ardından Kırkpınar'da başpehlivan olarak güreşmeye hak kazanmıştı. 2006 yılındaki Dünya Güreş Şampiyonası'nda Dünya üçüncüsü olmuştu.
Altın Kemer sahibi Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil’i tebrik ediyor ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ailesi  olarak başarılarının devamını diliyoruz.