KMÜ, EVDE HASTA BAKIMI ve GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALACAK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 127    30.05.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Evde Hasta Bakımı ile Geleneksel El Sanatları Programları açıldı.

YÖK’ün kararı ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Evde Hasta Bakımı normal ve ikinci öğretim programlarına 30’ar öğrenci kabul edilecek.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Geleneksel El Sanatları normal ve ikinci öğretim programlarında ise 40’ar öğrenci öğrenim görecek.

Geleneksel El Sanatları Programında sanatsal ve geleneksel değeri olan el sanatı ürünleri araştırılacak, yeni tasarımlar oluşturulacak, el sanatlarının geleneksel boyutuyla teknolojiyi bir arada kullanabilen profesyonel elemanlar yetiştirilecek. Evde Hasta Bakımı Programında ise özel bakım gerektiren ve hastane tedavisini zorunlu kılan durumlar dışındaki bir hastanın ev ortamında bakımının yapılabilmesi konusunda eğitim verilecek.

2012-2013 eğitim öğretim yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun yeni açılan programlarına toplam 140 yeni öğrenci daha alınmış olacak.