ANADOLU BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI ALİ ÜNLÜER:“KMÜ SIRADAN DEĞİL ARANAN, FARKLI VE ÖZGÜN BİR ÜNİVERSİTE OLMUŞTUR”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:126     31.05.2012

Anadolu Basın Birliği Başkanı Ali Ünlüer, “Üniversitemizin Bahar Şenliği” başlıklı yazısında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) bahar şenliği ve mezuniyet törenini kaleme aldı.

Yazısında 21-23 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen bahar şenliği ve mezuniyet töreninin geniş kapsamlı ve özveriyle hazırlandığına dikkati çeken Ünlüer, üniversitenin bebek denecek yaşta emeklemeden yürümesinin sonuçlarının alınmaya başladığını vurguladı.

Ali Ünlüer, mezuniyet programı çerçevesinde öğrenci velililerinin şehir dışından Karaman’a gelmelerinin şehrin ekonomisini canlandırdığını ifade etti ve “Karaman’da değişik bir kalabalık hissediliyordu. Otellerde yer kalmamış, lokantaların müşterileri artmış. Mezuniyet akşamı 70 plakalı araçtan çok yabancı plakalı araç vardı.” ifadeleriyle memnuniyetini belirtti.

Sanayicisi, esnafı, halkı ile içiçe olan üniversitenin, hizmette yarış içinde çalışmasının gurur verici olduğunu ifade eden Anadolu Basın Birliği Başkanı Ali Ünlüer, KMÜ’nün çok kısa sürede fiziki alt yapısı, donanımı, öğretim elemanları, açılan fakülte ve yüksekokulları ile sıradan değil aranan, farklı bir üniversite haline geldiğini kaleme aldı.

Ali Ünlüer yazısında “Yıllarca kurulma hayaliyle yaşadığımız üniversitemiz, 2007’de kuruldu. Çok kısa sürede üniversitemizin fiziki yapısı, donanımı, öğretim elemanları, açılan fakülte ve yüksekokulları, yurt genelinden gelen öğrenci sayısının artış göstermesi sayesinde KMÜ sıradan değil, aranan, farklı ve özgün bir üniversite olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Yazısında, başta KMÜ rektör ve rektör yardımcıları, genel sekreteri ile tüm öğretim elemanları çabalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Ünlüer, mezuniyet töreninde Kemal Kaynaş Stadyumunun tıklım tıklım dolu oluşu ve izleyicilerin coşkulu alkışları ile üniversitenin en büyük ödülü aldığını söyledi.

Rektör Gökmen’in mezuniyet törenindeki konuşmasından da bahseden Ünlüer, “Sayın Gökmen’in öğrenci velilerine ve öğrencilere unutulamayacak kadar güzel ve anlamlı sözleri oldu” diyerek, Rektör Gökmen’in konuşmasındaki ayrıntılara yer verdi.