KMÜ ÖĞRENCİSİNİN TUBİTAK PROJESİ KABUL EDİLDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 132    18.06.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencisi Özlem Süer’in, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TUBİTAK) gönderdiği proje kabul edildi. TUBİTAK, Özlem Süer’e 1.500 TL destek verecek.

KMÜ Kamil Özdağ Fakültesi Kimya Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Özlem Süer’in, “Elektropolimerleşen Polifenol Oksidaz Enziminin İletken Polimer 4-(2,5-di(tiyofen-2-il)-1H-pirol-1-il) Benzenamine (SNS-NH2) Üzerinde Kovalent Bağla Tutuklanması ve Yapılan Bu Biyosensörle Türkiye’de Üretilen Çaylardaki Fenol Miktarının Tayini” adlı projesi desteklenmeye hak kazandı.

TUBİTAK-2209 projeleri, üniversitelerde lisans eğitimi alan öğrencilerin araştırma projelerine destek sağlama amacını taşıyor.

KMÜ Kimya Bölümü öğrencisi Özlem Süer, sevincini arkadaşları ve öğrenim gördüğü öğretim elemanlarıyla birlikte yaşadı. Proje yürütücülüğüne başvurmasında hocalarının öncü olduğunu belirten Süer, “Proje çalışma aşamasında hocalarımın desteği ile projeyi tamamladık. Beni sonuçtan çok bu projede yanımda olan, beni destekleyenleri hayal kırıklığına uğratmamak mutlu etti. Bu projenin benim ve üniversitemin adına hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

KMÜ öğrencisinin başarısından gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, araştırma-geliştirme projelerinin her zaman destekleneceğini vurguladı ve proje çalışmalarında hassasiyet gösteren öğretim elemanlarını tebrik etti.