KMÜ BESYO’YA ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 133    18.06.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacak.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 10’u milli sporcu, 20 bayan, 30 erkek olmak üzere toplam 50 öğrenci alınacak. Bu yıl ilk defa Spor Yöneticiliği Bölümüne normal ve ikinci öğretime 40’ar öğrenci (15’er bayan, 25’er erkek) alınacak.

Adaylardan ulusal ve uluslararası düzeyde derecelere sahip olma, milli takımlarda yer alma gibi sportif başarılarını belgeleyenlere, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin belirlediği puan tablosuna göre ek puan verilecek.

Ön kayıt için başvuru 18-26 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılabilecek. Sınav 28 Haziranda 8.30’da KMÜ BESYO Spor Salonunda yapılacak. Bireysel ve takım sporları için puan tablosu üniversitenin web sayfasında duyuruldu.

KMÜ BESYO’da otomasyon sistemi ile yapılan elemeler şeffaf, objektif ve söylentilerden uzak olarak gerçekleştiriliyor. Sınava alınan adaylarla ilgili tüm bilgiler Sınav Komisyonu tarafından ÖSYM ve SGM’den alınarak, adayların belgeleri ile karşılaştırılacak. Böylece sahtecilik yapılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Sınava girişte tüm adayların resimleri tek tek çekilerek sınav salonuna alınacak ve salonda öğretim elemanları tarafından videoya kaydedilecek. Spor Salonundaki etaplarda alınan skorları, dışarıda bekleyen adaylar ve aileleri anında büyük bir ekrandan izleyebilecek.

Beden eğitimi öğretmenleri yetiştirmek üzere eğitim programları uygulayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan şimdiye kadar yaklaşık 500 öğretmen adayı mezun oldu. Dünya, Avrupa ve Türkiye dereceleri, Kırkpınar Başpehlivanı gibi çeşitli müsabakalarda üstün dereceler kaydeden yüksekokulda 11 öğretim elemanı bulunuyor. Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanında yüksek lisans programı da yapılıyor.