KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI YİNE KMÜ'DEN

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 139    09.07.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Ali Gürbüz, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı oldu.

Son altı yılın Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanlarını çıkaran Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bu yıl da öğrencilerinin başpehlivanlık başarısının onurunu yaşadı.

KMÜ BESYO 4. sınıf öğrencisi Ali Gürbüz ile rakibi ve aynı zamanda da KMÜ mezunu Recep Kara’nın final mücadelesinde, gülen taraf geçen yılın başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

Ali Gürbüz; 2004, 2007, 2008 yıllarının başpehlivanı Recep Kara ile finalde, 2010 yılının başpehlivanı ve aynı zamanda KMÜ öğrencisi olan Mehmet Yeşil Yeşil ile yarı finalde yarıştı. Son altı yıldan buyana KMÜ öğrencilerinin başpehlivanlık mücadelesinde yer aldığı güreşlerde Ali Gürbüz 2009 yılında üçüncü, 2010 yılında ikinci, 2011 yılında ise başpehlivan olmuştu.

Başpehlivanlık müsabakaları final maçına kalan güreşçilerin ikisinin de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, bütün güreşçileri ve bu yılın Başpehlivanı Ali Gürbüz’ü tebrik etti. Spora ve sporcuya verdikleri önemi dile getiren Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanlarda katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri başarılar üniversitemiz adına gurur vericidir. Spora ve güreşçilerimize desteğimiz her zaman sürecektir” açıklamasını yaptı.

Ali Gürbüz gelecek yıl 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde de başpehlivan olursa altın kemerin ebedi sahibi olmaya hak kazanacak.