YEMENLİ ÖĞRENCİLER LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İÇİN KMÜ’YÜ TERCİH EDECEK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 146         26.07.2012

Yemen’de öğrenim gören öğrenciler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Rektör Gökmen, KMÜ’de yüksek lisans eğitimi alma isteğinde bulunan öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yemen Sana’a Devlet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans öğrenimi gören öğrencilere Osmanlı ile Yemen arasındaki köklü tarihi hatırlatan Rektör Gökmen, öğrencilerin Yemen ile Karaman arasında sevgi köprüsü oluşturduklarını belirtti ve Yemenli öğrencilerin yüksek lisans için KMÜ’ye gelmeleri durumunda her yönden destek vermeye gayret edeceklerini açıkladı.

Üniversitenin akademik ve idari birimlerini gezerek personelle tanışan ve üniversitede eğitim olanakları konusunda bilgi alan Yemenli öğrenciler, Rektör Gökmen’e, Yemen halk kültüründe değeri büyük olan bir “cembiye” hediye ettiler.

Yemenli Mahir Al-Guhve ile Salah Surmi “Türkçenin en iyi Karaman’da öğrenilebileceğini hocalarımız söylemişlerdi. Üniversitenin rektörü, rektör yardımcıları, dekan ve diğer idarecilerinin bu samimiyeti, misafirperverliği, bizlere Türkiye’yi de Türkçeyi de daha çok sevdirdi. Yemenlilerin tercih edeceği ilk üniversite Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olacak.” dedi.

Hasan Gadesi “Bizim iki devlet-bir millet olduğumuzu anladım. Üniversitedeki sıcak yaklaşım bizi çok mutlu etti. Artık üniversite tercihimiz Karaman’dır” diye konuştu.

Hassan Al-Raci ise “Yemen Sana’a Devlet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 3. sınıf öğrencisiyim. Türkçe öğrenmek bir ayrıcalık ve Türkçeyi ilerletmem için en iyi üniversitenin Karaman olduğunu gördüm. Üniversitedeki insanların samimiyetini, Karaman’ın coğrafyasını ve insanların kültürünü tanıyınca Karaman’daki üniversitede yüksek lisans yapmaya kesin karar verdim.” açıklamasını yaptı.

KMÜ’de rektör yardımcılarını, fakülteleri ve idari birimleri ziyaret eden Yemenli öğrenciler yüksek lisans ve doktora eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi alarak önümüzdeki dönem KMÜ’de öğrenim görecek Yemenli öğrenci sayısının fazla olacağı müjdesini de verdiler.