KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN İKİ FARKLI ETKİNLİK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından iki farklı etkinlik düzenlendi.

İlk etkinlikte Beyaz Önlük Öğrenci Topluluğu tarafından 'Sanat Şifadır' isimli karma serginin açılışı yapıldı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı fuaye alanında düzenlenen sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin, fakülte hocaları ve öğrenciler katıldı.

'Sanat Şifadır' Karma Sergisi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin sulu boya, akrilik, softpastel, kömür,  kara kalem, ebru, kaligrafi, portre ve yağlı boya teknikleri ile hazırladıkları 50'yi aşkın eser davetlilerden tam not aldı. Öğrenciler hazırladıkları bu eserlerle sanat ile şifanın aynı elden çıkabildiğini anlatırken farklı alanlarda da el becerilerinin olduğunu hatırlattılar.

Ney'in Feryadı Konferansı

Sergi açılışının ardından Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan 'Ney'in Feryadı' konulu konferansa geçildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin'in konuşmacı olduğu programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş'ın selamlama konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Ali Şahin, Mevlana'nın en önemli eserlerinden birisi olan Mesnevi’nin ilk 18 beyti katılımcılarla paylaşarak önemli beyitlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şahin, ney'in kamil insanı temsil ettiğini vurgulayarak, sazlıktaki bir kamışın ney haline gelene kadar geçirdiği basamakları tek tek beyitler üzerinden anlattı.

Konferans, hediye takdiminin ardından sona erdi.

KMÜ BASIN