KMÜ’DE ‘ÖZGÜRLÜĞÜN ADI KULLUK’ KONFERANSI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kudüs Akademisi Öğrenci Topluluğu ile Bilge ve Erdemli Genç Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Özgürlüğün Adı Kulluk’ konulu konferans düzenlendi.

Erdem Kültür Ahlak ve Dayanışma Derneği (ERDEM-DER) iş birliği ile gerçekleştirilen programa Siyer Vakfı kurucularından Yazar Muhammed Emin Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın ardından ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiir ve ERDEM-DER tanıtım filmi izleyiciyle buluştu.

ERDEM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Çağlıyan’ın açış konuşmasının ardından konferansa geçildi.

Konferansta Yazar Muhammed Emin Yıldırım, esas özgürlüğün insanın kulluk bilincine ulaşması ile gerçekleşeceğini vurgulayarak, “Tesbih, tahmid, tekbir, tehlil ve telbiye kavramları iyi anlaşılır ise kulluk bilinci yani tevhid inancı gerçekleşir. Bu kavramlar tam olarak anlaşıldığında biz her türlü esaretten kurtularak gerçek özgürlük ve hürriyetin tadına varmış oluruz.” dedi.

Konferans, hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

KMÜ BASIN