KMÜ EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA PROF. DR. TURAN KARATAŞ YENİDEN ATANDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 151    10.08.2012

Yükseköğretim Genel Kurulu 08 Ağustos 2012’de yaptığı 17. toplantısında Eğitim, Kadro, Mevzuat ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon Komisyonlarının raporları karara bağlandı. YÖK  bu kararlar kapsamında devlet üniversitelerine ait 12 fakülteye dekan ataması yaptı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanlığına, 3 yıllık görev süresini dolduran Prof. Dr. Turan Karataş’ın ataması yeniden yapıldı.

Prof. Dr. Turan Karataş Kimdir?
1961 yılında Sivas'ın Karataş köyünde doğan Turan Karataş, Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Fakülte öğrencisiyken başladığı gazeteciliği 1987 yılma kadar sürdürdü. Aynı yıl gazetecilikten ayrılıp Atatürk Üniversitesi'ne Türk Dili okutmanı oldu. Bu görevde 7 yıl çalıştı. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yaptı. Erzurum'da çıkan Mina, Karçiçeği, Palandöken dergilerinde inceleme yazıları, denemeleri ve günlükleri çıktı. Mina dergisinde "Genç Kalemler" köşesini hazırladı ve yönetti. Zaman, Yeni Şafak gazeteleriyle Yedi İklim, Dergah, Hece, İtibar dergilerinde yazıları yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.